Gekwetste kleindochter: ‘Mijn oma noemde mijn dochter een fout en een bastaard’

De conservatieve oma kan niet accepteren dat haar kleindochter een kind buiten het huwelijk kreeg

De 22-jarige Celeste* raakte op jonge leeftijd per ongeluk zwanger, maar heeft met veel liefde het beste van de situatie gemaakt. Haar oma, die behoorlijk conservatief is, lijkt hier alleen geen vrede mee te hebben en noemde het kind van Celeste onlangs de lelijkste dingen. 

Geweldige dochter

De inmiddels 22-jarige Celeste raakte twee jaar geleden zwanger. Zij en haar inmiddels verloofde Brian hadden het niet gepland, maar ze besloten dat ze het kindje wilden houden. “Het was ontzettend moeilijk”, geeft Celeste eerlijk toe. “Ik weet dat het geen ideale situatie is. Echter, ik zie het als het mooiste wat me ooit is overkomen. Ik hou zo ontzettend veel van mijn dochter.” Zowel Celeste als haar vriend Brian maakten het beste van de situatie. “Het lukte ons om af te studeren en een baan te krijgen en ik vind dat een enorme prestatie, gezien onze situatie. Ik ben trots op ons.”

Conservatieve oma

Celeste vervolgt dat haar grootmoeder erg religieus en traditioneel is. “Ze was van streek toen ze hoorde dat ik zwanger was. En dat is nog een understatement. Ze praatte bijna 9 maanden niet met me en ze smeekte me om de baby af te staan ter adoptie toen ze er was.” Het is inmiddels twee jaar geleden dat Ava werd geboren en Celeste had het idee dat haar oma aan het idee begon te wennen. “Ze kwam zelfs naar Ava’s tweede verjaardag en gaf haar een pyjama voor kerst.” Toch bleek niet veel later dat haar oma nog steeds niet blij is met de situatie.

Kwetsende uitspraken

“Mijn grootmoeder nodigde me uit voor een familiereünie, maar Brian en Ava waren niet uitgenodigd.” In eerste instantie vond Celeste dat oké, tot ze hoorde dat haar zus en haar neven en nichten hun kinderen wél mochten meenemen. Logischerwijs vroeg Celeste haar oma waarom dit zo was. Haar oma’s antwoord was behoorlijk kwetsend. “Ze zei dat ze het niet toestond dat ik met mijn ‘trieste gezin’ ging rond paraderen. Ze vervolgde dat het een schaamte voor de familie was dat ik een baby kreeg, buiten het huwelijk om. Ze zei ook dat ze me eigenlijk niet wilde uitnodigen, omdat ik een ‘schande’ voor de familie ben.”

Celeste verdedigde haar gezinnetje. “Ik vertelde haar dat ik me niet schaam voor Ava en dat zij dat ook niet zou moeten doen.” Helaas ging het hiermee van kwaad naar erger. “Ze vertelde me dat mijn ‘fout’ ervoor zorgt dat mijn hele familie wordt veroordeeld. Ze noemde Ava ook een bastaard. Dat maakte me zo kwaad, en dat ben ik nog steeds.”

Woedend op oma

Celeste besloot dat ze haar oma een tijdje niet meer wilde zien. “Ik ben zo kwaad! Ze hoeft het niet eens te zijn met mijn keuzes, maar ze overschrijdt een grens door mijn dochter een fout en een bastaard te noemen.” Celeste overweegt nu om de banden met haar oma te breken. “Ik wil niet dat ze de kans heeft om mijn dochter ooit zo te noemen waar zij bij is. Ook al was ze niet gepland, ik wil dat ze opgroeit wetende dat ze geliefd is.”

De ruzie tussen Celeste heeft de banden tussen de rest van de familie ook verstoord. “Mijn ooms en tantes noemen me een bitch en zijn boos. Maar mijn vader en zus besloten ook niet naar de reünie te gaan toen ze hoorden wat er aan de hand was.” Toch wil Celeste graag weten wat een ander in haar situatie had gedaan. Wat zou jij haar adviseren?

Celeste is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de gebruikersnaam u/No-Month-4730

Lees ook: ‘Mijn dochter wil dat ik voor haar bruiloft betaal, maar mijn vrouw is niet uitgenodigd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: RODNAE Productions (Pexels)