Ongelofelijk bijzonder: ‘wonder-foetus’ redt het leven van zijn 31-jarige moeder

De ongeboren baby redde het leven zijn moeder

Een heus wonder heeft zich voltrokken in het Franse ziekenhuis Jeanne de Flandre in Lille, waar een 31-jarige moeder werd gered door haar ongeboren foetus. Bij de vrouw was een scheur in haar baarmoeder ontstaan en doordat de foetus er met zijn ruggetje tegenaan drukte, wist hij te voorkomen dat de scheur groter werd. Zo zorgde hij dat zijn moeder geen interne bloeding kreeg en redde hij haar leven.

Held
In het ziekenhuis wordt gesproken van een wonder: “Deze baby is een echte held,” stelt gynaecoloog Charles Garabedian, die de bevalling heeft begeleid. De zwangere vrouw meldde zich in het ziekenhuis toen ze 36 weken zwanger was, met zeer ernstige pijn in haar buik. Ze werd met spoed onderzocht, maar uit de onderzoeken kwamen geen bijzonderheden.

Scheur 
De vrouw kreeg pijnstillers toegediend en werd naar huis gestuurd. Zouden haar klachten aanhouden, dan zou er een scan gemaakt worden. Zo geschiedde en toen de gynaecoloog zag dat er een scheur van 10 centimeter in haar baarmoeder ontstond. Er werd meteen een operatiekamer gereedgemaakt voor een spoedkeizersnede, maar het is nog maar de vraag of moeder en kind dit zullen overleven…

Uitzonderlijk geval
De situatie is levensbedreigend, maar omdat de foetus met zijn ruggetje tegen de scheur in de baarmoeder drukt, voorkomt hij dat de scheur groter wordt en zijn moeder een zware interne bloeding krijgt. Na de spoedkeizersnede komt het jongetje gezond ter wereld. Hij heeft een kleine zwelling op zijn rug, maar deze verdwijnt enkele uren na zijn geboorte.  Ook zijn moeder herstelt voorspoedig. “Het gaat om een zeer uitzonderlijk geval waarbij de baby niet alleen zichzelf heeft gered, maar ook het leven van zijn moeder,” aldus gynaecoloog Garabedian niet zonder trots.

Verder lezen? Deze vrouw weigerde een abortus van haar vijfling, moet je ze twintig jaar later eens zien! 

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash