Opgebiecht: ‘Ik scheer de unibrow van onze baby weg’

unibrow

‘Nu zijn we eindelijk van die vervelende opmerkingen af’

Nikita* en haar man Jacob hebben onlangs hun eerste kindje gekregen. Het meisje is geboren met een unibrow, wat vaak vervelende opmerkingen oplevert. Daarom heeft Nikita besloten de haartjes tussen de wenkbrauwen van haar dochter weg te scheren. Het levert een discussie met haar man op, die niet wil dat ze dat doet. Op Reddit vraagt Nikita lezers wat ze met de situatie aanmoet.

Kwetsende opmerkingen

“Mijn man Jacob en ik hebben vijf maanden geleden ons eerste kindje gekregen”, begint Nikita haar verhaal. “Het is een prachtig meisje, met een erg sprekend gezichtje. Iets wat me alleen dwarszat, was dat ze is geboren met een unibrow. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar we krijgen er continu opmerkingen over van anderen. Daar word ik ongelofelijk moe van. Mensen vragen ons dagelijks, zonder schaamte, of we haar gaan verkleden als Frida Kahlo voor Halloween. Ook heb ik al veel grappen gehoord over ‘het rupsje op haar gezicht’ en dat ze ‘al dat haar zeker van haar vader heeft’. Ik vind het enorm kwetsend en vervelend dat haar wenkbrauw het enige lijkt te zijn dat mensen zien.”

Discussie met manlief

Daarom heeft Nikita het heft in eigen hand genomen. “Ik heb een mini scheermesje gekocht dat ook geschikt is voor op de babyhuid en daarmee een beetje haar tussen haar wenkbrauwen weggeschoren. Daarna heb ik haar huid goed verzorgd, dus het is helemaal goed gegaan. Er zijn geen irritaties te zien. Inmiddels heb ik het zelfs al een paar keer bijgewerkt.” Jacob merkte er eerst niets van, maar was niet blij toen hij erachter kwam. “Hij wilde weten ‘hoe ik ons kind zoiets aan kon doen’. Ook was hij beledigd dat ik niet van tevoren met hem heb overlegd. Volgens hem is er niets mis met een unibrow en zorg ik er nu alleen maar voor dat onze dochter later ontevreden zal zijn over haar gezicht.”

Later zelf beslissen

Nikita snapte de argumenten van Jacob wel, maar was het er alsnog niet mee eens. “Ik zei tegen hem dat ze er zelf over mag beslissen zodra ze oud genoeg is om haar mening te geven. Tot die tijd blijf ik die paar haartjes scheren, zodat mensen niet meer alleen naar haar wenkbrauwen kijken. Ik doe het dus eigenlijk zowel voor haar als voor mezelf, want het zorgt er ook voor dat we een hoop vervelende opmerkingen vermijden. Is het terecht dat ik het doe?” Wat zou jij tegen Nikita zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam RealisticEnd465.

Lees ook: ‘Mijn vriend laat ’s nachts zulke vieze scheten dat ik er wakker van word’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Kristina Paukshtite