‘Mijn ouders geven me een ongemakkelijk gevoel als ik mijn baby borstvoeding geef’

De ouders van Melanie zijn bang dat anderen zich bezwaard voelen als ze haar kindje in gezelschap voedt

We weten allemaal dat het iets natuurlijks is om je kindje borstvoeding te geven en dat het goed is voor je baby. Om die reden wil Melanie* haar kind ook de borst geven, maar haar ouders geven haar een ongemakkelijk gevoel als ze dat in hun bijzijn doet. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Krampachtig over blote borsten

“Mijn ouders zijn lieve mensen met wie ik erg close ben. Ze zijn fantastische grootouders en vinden het goed dat ik mijn baby borstvoeding geef”, schrijft Melanie op het forum Reddit. Toch is er een probleem: ze doen behoorlijk krampachtig over Melanie’s blote borsten als ze in gezelschap zijn.

Nerveuze reacties

“Ik snap dat het misschien beleefd is om van tevoren aan te kondigen dat ik mijn kindje ga voeden”, probeert Melanie zich in haar ouders te verplaatsen. De nieuwbakken moeder doet dat dan ook door van tevoren te zeggen: Hey, ik ga nu even mijn kindje voeden. De waarschuwing die haar ouders aan anderen geven, luidt alleen anders. “Zij reageren veel nerveuzer: ‘Hey… Ze gaat haar baby voeden… dus als je geen tiet wil zien moet je misschien even wegkijken'”.

Grappen en opmerkingen

“Ik vind de manier waarop mijn ouders dat aanpakken zo gek. We noemen het geen tietvoeding, het is borstvoeding. En ik tover mijn borsten niet te pas en te onpas tevoorschijn. Mijn vader maakt er zelfs grapjes over. Dan zegt hij: ‘Je weet dat je je borsten niet meer zomaar tevoorschijn kunt halen als je niet meer borstvoeding geeft, hè’. En terwijl ik nog zwanger was, vertelde mijn moeder me zelfs dat ik mijn baby geen borstvoeding moet geven als ik in het openbaar ben, of dat ik het misschien moet afdekken.”

Aangesproken

Melanie begint zich erg te storen aan de opmerkingen van haar ouders. Sterker nog, ze voelt zich er behoorlijk ongemakkelijk door. Laatst wilde haar moeder weer dat Melanie zich bedekte en de nieuwbakken moeder besloot er toen wat van te zeggen. “Jij en papa geven me een ongemakkelijk gevoel over borstvoeding, vertelde ik haar toen. Mijn moeder schrok ervan, omdat ze wel achter mijn keuze staat om borstvoeding te geven. Ik vind gewoon niet dat mijn ouders anderen hoeven te waarschuwen als ik borstvoeding geef. Mijn moeder lijkt nu gekwetst, maar hoe had ik de situatie anders kunnen aanpakken?”

*Melanie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam BadDireWolf8.

Lees ook: Nieuwbakken moeder: ‘Mijn vriend wil dat ik stop met borstvoeding want hij wordt er ongemakkelijk van’

Bron: Reddit | Beeld: Mart Production