Science says: ouders met twee dochters zijn het gelukkigst

ouders twee dochters

Ben jij gezegend met twee dochters?

Een kindje krijgen is niet voor iedereen een vanzelfsprekend gegeven. Over het geslacht van je baby’s heb je nog minder te zeggen. Vinden we ook niet erg, als het babytje maar gezond is. Ben jij gezegend met twee dochters? Dan heeft onderzoek er nog wel wat over te zeggen. Onderzoekers beweren namelijk dat ouders met twee dochters het gelukkigst zijn.

Even vooropgesteld: dit onderzoek nemen wij zelf met een flinke korrel zout. Of je nu een, twee, drie of meerdere kinderen hebt en of het nu jongetjes of meisjes zijn: ze zorgen allemaal voor geluk.

Gelukkigste gezinssamenstelling

Uit Brits onderzoek gepubliceerd in The Telegraph blijkt dat bij een bepaalde gezinssamenstelling de ouders gelukkiger zijn. Hiervoor werden 2.000 ouders met kinderen onder de 16 jaar aan de tand gevoeld. Het bleek dat ouders met twee dochters het gelukkigst waren. De reden? Naar verluidt vechten twee meisjes minder, spelen ze graag samen en zorgen ze voor gezelligheid in huis.

Top 3 gelukkigste gezinssamenstellingen:

  • Ouders met twee dochters
  • Ouders met een zoon en een dochter
  • Ouders met twee zoons

Vier dochters

Uit het onderzoek bleek ook – nogmaals, vergeet dat korreltje zout niet – dat ouders met vier dochters het minst gelukkig waren. Vier dochters dus, en niet vier jongens zoals ten onrechte weleens wordt gedacht. Woordvoerder van het onderzoek, Faye Mingo, verklaart dat hoe meer dochters je hebt, hoe onhandelbaarder ze worden. “Daarbij verwachtten we dat 2,3 of 4 zoons de moeilijkste combinaties zouden zijn, vanwege hun energieke en onstuimige persoonlijkheden. Maar in feite blijkt het veel meer impact te hebben als je 4 dochters hebt in plaats van 4 zoons.”

Lees ook: Zo zien de drie dochters van actrice Angela Schijf eruit

Bron: Telegraph | Beeld: Unsplash