Oververmoeide moeder: ‘Ik liet mijn kinderen achter bij mijn man en vertrok’

De vrouw trok het gedrag van haar man niet meer en liet hem zomaar achter met haar kinderen

Kinderen zijn het mooiste wat menig ouder ooit is overkomen, maar makkelijk is het niet altijd. Zo kan ook de 35-jarige Laura beamen. Ze raakte zo oververmoeid van het moederschap en van haar mans gedrag dat ze rigoureus haar kinderen en man een paar dagen alleen liet.  

Uitgeput

“Het klinkt verschrikkelijk, maar mijn god, ik ben zó uitgeput”, begint Laura* haar verhaal op het forum Reddit. Een dag geleden liet ze haar man achter met hun twee kinderen. De moeder is niet van plan om hen voor altijd aan hun lot over te laten, maar momenteel kan ze het nog niet opbrengen om weer naar huis te gaan. 

Huisvrouw

“Ik ben moeder van een 2-jarige dochter en 4-jarige zoon. Ik was juf op een basisschool, maar mijn salaris ging eigenlijk regelrecht naar de kinderopvang”, legt Laura haar thuissituatie uit. Omdat haar man genoeg verdiende om hen te onderhouden, werd Laura een huismoeder.

Man doet niets

“Mijn man werkt momenteel van 9 tot 5 vanuit huis en zijn werk is niet stressvol. Sterker nog, hij noemt het zelf een ‘Cupcake baan’. Hij heeft leuke collega’s en ik vind het fijn dat hij van zijn baan houdt. Het probleem is alleen dat hij niets doet als hij vrij is. Hij speelt af en toe eens met de kinderen en smeert voor hemzelf eens een boterham, maar verder speelt hij alleen maar spelletjes, leest hij boeken en kijkt hij series.”

Takenlijst

Terwijl haar man alleen maar leuke dingen doet, slooft Laura zich uit. “Ik kook speciaal eten voor de kinderen die een gluten- en lactose-intolerantie hebben. Ik maak schoon, geef borstvoeding, wandel met onze puppy, train hem, doe alle boodschappen en alle andere dingen die bij het runnen van een huishouden komen.” Laura geeft aan dat ze momenteel oververmoeid is. “Ik ben gewoon zo moe. Wanneer ik mijn man om hulp vraag, staart hij me even aan en loopt daarna weg.”

Vertrokken

Gisteren barstte voor Laura de bom. “De kinderen huilden, de puppy had op het tapijt gepoept en mijn man zei vanachter zijn tablet: ‘Schat, het stinkt hier’.” Laura had er helemaal genoeg van en vertrok. “Ik zorgde ervoor dat er genoeg gekolfde melk in de koelkast stond, dat er genoeg eten was voor iedereen en vertrok voor een paar dagen.”

Onwetendheid van man

“Ik heb de telefoon daarna niet meer opgepakt, alleen maar om mijn man te laten weten hoe laat de kinderen naar bed moeten en hoe laat ze moeten eten. Ik realiseerde me opeens dat hij geen idee heeft hoe hij de kinderen moet verzorgen.”

Wat nu te doen?

Laura schrijft dat ze een hotelkamer boekte voor twee dagen en zo erg geniet van tot rust komen. “Ik heb een bad genomen!”, schrijft ze blij. “Ik heb een boek gelezen en Netflix gekeken en ik wil eerlijk gezegd helemaal niet terug. Ik mis de kinderen en de hond erg, maar ik mis mijn man niet. Zijn familie belt me non stop om me te vertellen dat ik een verschrikkelijke vrouw en moeder ben. Zijn moeder komt nu naar hem toen omdat ik ‘een soort van breakdown heb’. Ik wil helemaal niet dat ze komt, maar ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik ben gewoon zo moe.”

De vrouw vraagt dan ook op het forum om advies. Wat zou jij Laura willen adviseren?

*Laura is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam throwawaywife72

Lees ook: Lief! Kim Feenstra brengt een ode aan alle moeders 

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Sharon McCutcheon