10 dingen waar pasgeboren baby’s dol op zijn

pasgeboren baby's

Pasgeboren baby’s zijn dol op deze tien dingen

Pasgeboren baby’s kunnen natuurlijk nog niks zelf, dus hoe stimuleer en vermaak je deze kleintjes dan? Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar baby’s en daarom weten experts precies wat jouw kleine hummeltje leuk vindt. Baby’s zijn niet alleen dol op deze tien dingen, ze zijn vaak ook nog goed voor hun ontwikkeling!

Drie keer raden wat op nummer 1 staat…

10. Rust, reinheid en regelmaat

Een ouderwetse uitspraak, maar op pasgeboren baby’s nog steeds van toepassing. Baby’s moeten natuurlijk veel slapen en raken gauw overprikkeld. Daarom is het van groot belang dat je baby veel rust krijgt. Ook reinheid is belangrijk: op tijd een schone luier omdoen is voor iedereen plezierig. Als laatste de regelmaat: een baby raakt gewend aan een ritme en voelt zich daar ook goed bij. Houd een regelmatig ritme aan om je baby gelukkig te houden.

9. Sabbelen

Baby’s vinden het superleuk om aan allerlei dingen te sabbelen en stoppen daarom alles in hun mond. Het zuigreflex is namelijk erg groot bij pasgeboren baby’s. Ze voelen zich rustig als ze lekker kunnen sabbelen, dus laat ze lekker hun gang gaan op een speen, vinger en natuurlijk de borst of fles.

8. Praten

Baby’s vinden het leuk om geluiden te horen, vooral stemmen. Ze begrijpen niet wat gezegd wordt, maar babbel er gerust op los tegen je baby. Zing ook eens een liedje! Dit is goed voor de spraakontwikkeling van een baby en ze vinden het ook nog eens heel leuk als mensen tegen ze praten.

7. Wandelen

Even een lekkere frisse neus halen is goed voor mama en baby. Of het nu in de kinderwagen of een draagzak is: je baby vindt het leuk om lekker te wandelen. Daarnaast kunnen ze er goed van slapen!

6. Knuffelen

Pasgeboren baby’s kunnen niet zonder knuffelen. Huid-op-huidcontact is erg goed voor hun ontwikkeling en algehele gezondheid. Daarom willen veel baby’s het liefst de hele dag vastgehouden worden. In een zak op mama’s buik of lekker op de bank bij papa: ze krijgen echt geen genoeg van lichamelijk contact. Je kunt baby’s niet te veel knuffelen, dus pak ze maar lekker vast!

Lees de andere vijf dingen die baby’s leuk vinden op de volgende pagina.

Pagina 1/2