10 dingen waar pasgeboren baby’s dol op zijn

5. Glimlachen

Uit onderzoek blijkt dat baby’s al op jonge leeftijd gezichtsuitdrukkingen herkennen, waardoor ze ook signalen van stress en boosheid oppikken. Baby’s worden ontzettend blij van een glimlach, want zelfs een neutrale uitdrukking kunnen ze als negatief beschouwen. Dus, laat die pareltjes van je stralen en lach vooral veel naar je baby!

4. Andere baby’s

Het is heel goed voor de ontwikkeling van je kindje om met andere baby’s om te gaan. Ze leren namelijk door te observeren en doen dus mama en papa, maar ook oudere broers en zussen na. Door ze te laten kennismaken met andere baby’s leren ze nog meer!

3. Spiegels

Baby’s vinden spiegels enorm leuk speelgoed. Als je samen met je baby in de spiegel kijkt zal hij of zij eerst naar jou kijken, maar later begint je baby ook zichzelf te herkennen. Ze kunnen bewegingen volgen en ook helpt het ze met het leren om hun hoofdje op te tillen als ze op hun buik liggen.

2. Zwart-wit

Pasgeboren baby’s zien nog niet zo veel en herkennen geen kleuren. Wel zien ze contrasten. Daarom reageren ze op contrasten zoals zwart-wit. Hoe groter het contrast, hoe leuker ze het vinden.

1. Mama

Wat pasgeboren baby’s het aller-aller-leukste vinden: MAMA! Ze zijn gek op hun moeder: haar gezicht, haar stem, haar geur. Draag je baby daarom gerust bij je in een draagdoek en hou je baby lekker vast. Ze zijn tenslotte niet lang zo klein…

Lees ook: Zwanger? Doe deze oefening van 5 minuten voor een hechtere band

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Babygaga | Beeld: Unsplash