Aanstaande vader: ‘Ik heb onze rekening geblokkeerd voor mijn zwangere vrouw’

rekening zwangere vrouw

De man vindt dat zijn zwangere vrouw te veel geld uitgeeft aan ongezond eten

Zwanger zijn komt met een hele gebruiksaanwijzing. Voor de gezondheid van het ongeboren kind is er een hele rits dingen die je wel of niet moet doen, van sporten tot bepaald eten en supplementen. Aanstaande vader Patrick* wil het beste voor de baby en is het oneens met de keuzes van zijn vrouw. Hij heeft haar daarom toegang tot hun geldrekening ontzegd.

Gezondheid van het kind

Op het forum Reddit doet Patrick zijn verhaal. “Mijn vrouw is nu zes maanden in verwachting en ze heeft veel zwangerschapstrek. Daar heb ik begrip voor, maar helaas heeft ze precies trek in de dingen die we van de dokter moeten vermijden voor de gezondheid van onze baby. Ze heeft zichzelf niet meer onder controle als ze zo’n trek heeft. Mijn vrouw bestelt dan allemaal eten. Vorige week stond de bezorger zo’n zes keer aan onze deur met sushi en ongezonde broodjes. Ook drinkt ze energiedrankjes en soms een glas wijn. Dit gaat al maanden zo.”

Andere keuzes

Dit baart Patrick zorgen. Hij probeert zijn vrouw dan ook op andere gedachten te brengen. “Ik probeer haar ervan te overtuigen dat ze ook zelf lekkere dingen kan maken, met ingrediënten die goed zijn voor zwangere vrouwen. Mijn vrouw vindt echter dat dit niet hetzelfde is. Ook heb ik haar gevraagd om meer te denken aan de gezondheid van ons kindje, maar zij vindt haar eigen mentale gezondheid op dit moment belangrijker. Ik vind dat maar onzin. Het even stellen zonder rauw vlees of vis is heus niet zo’n grote emotionele opgave.”

Rekening geblokkeerd

“Ik ben de broodwinner in huis en heb mijn vrouw de toegang tot onze rekeningen nu voorlopig ontzegd en haar creditcard ontnomen. Ik voel me daar wel een beetje rot over, want nu gedraag ik me meer als haar ouder dan als haar partner. Aan de andere kant word ik ook bijna vader en moet ik mijn kind beschermen. Met de arts hebben we het al gehad over haar eetgewoonten en ook hij heeft mijn vrouw al verteld dat ze daar verandering in moet brengen. Toch weigert ze. Ik geef mijn vrouw haar creditcard niet terug, totdat ze de aanbevelingen van de dokter opvolgt. Het enige eten dat ons huis binnenkomt, is wat ik meeneem als ik boodschappen doe of iets afhaal.”

Te veel controle?

Lezers van het verhaal reageren verdeeld. Sommige mensen kunnen niet geloven dat Patrick zoveel controle over zijn vrouw uitoefent. “Met je baby komt het wel goed, maar ik vraag me af of het met je huwelijk ook goedkomt”, merkt een lezer op het forum op. “Je gebruikt op deze manier je financiële positie tegen haar.” Daarentegen zijn er ook mensen die zich achter Patrick scharen. “Als de dokter jouw vrouw heeft aangeraden om haar gedrag te veranderen, moet ze inderdaad luisteren naar zijn beslissing. Je hebt de medische wetenschap aan je kant.” Wat vind jij van Patricks keuze om de rekeningen van zijn vrouw te blokkeren en haar creditcard weg te nemen? Is het gerechtvaardigd in deze situatie?

*Patrick is niet de echte naam van deze man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam shedonteatright.

Lees ook: Zwangere vrouw: ’Ik wil niet dat mijn man de naam van ons kindje kiest’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash