Bizar: schoonmoeder houdt na zware bevalling schoondochter de baby als eerste vast

schoonmoeder baby moeder

Zónder de toestemming van de pas bevallen moeder zelf, hield de schoonmoeder het kind als eerste vast

Een baby krijgen is een van de gelukkigste momenten voor veel ouders. Met name het moment waarop ouders voor het eerst hun pasgeboren baby kunnen vasthouden. Volgens de ongeschreven regel is het dan ook meer dan normaal dat de ouders hun eigen kindje als eerst vasthouden. Toch dacht deze schoonmoeder uit Groot-Brittanië daar op het moment suprême anders over…

Traumatische bevalling met spoedkeizersnede

Een kersverse moeder uit Groot-Brittanië plaatste onlangs anoniem een bizar verhaal op een Britse website over zwangerschap en ouderschap. Ze onderging een traumatische bevalling die eindigde in een spoedkeizersnede. Haar man was aanwezig in de operatiekamer en na een heftige operatie kwam hun eerste kindje ter wereld. Terwijl de jonge moeder nog werd gehecht en de pasgeboren baby door de verloskundigen werd verzorgd, kwam onverwachts haar schoonmoeder de ruimte betreden.

Schoonmoeder nam eigen initiatief

Samen met haar man had de moeder voor de bevalling afgesproken dat ze geen familieleden bij de bevalling wilden hebben. In haar verhaal legt ze uit dat haar schoonmoeder op een andere afdeling in het ziekenhuis werkt.  Met een personeelspas kon ze de afgesloten ruimte toch betreden en zo haar kleinkind voor het eerst zien. De vader was ‘te gestresst’ om aan te geven dat hij zijn moeder liever niet in de operatiekamer wilde hebben. Door het ‘dominante en controlerende’ karakter van de schoonmoeder, nam ze het initiatief om zelf naar de operatiekamer te komen en de pasgeboren baby als eerste vast te houden.

Baby voor het eerst vasthouden

Onder haar bericht ontvangt de jonge moeder tal van reacties. In veel gevallen zijn mensen het er niet mee eens hoe de vader met de situatie omging. Volgens velen is het aan de vader om zijn moeder op haar plek te wijzen. Zo zou ze de afgesloten afdeling niet in mogen en al helemaal niet de baby vasthouden voordat de moeder de kans heeft gehad om haar kindje voor het eerst in haar armen te houden.

Wat vind jij? Is de reactie van de anonieme moeder en van de lezers van de Britse website overdreven? Of staat de schoonmoeder in haar recht?

Lees ook: Baby on board: vrouw zet baby op de wereld in het vliegtuig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tip Hero | Beeld: Unsplash