Terecht of niet: ‘Mijn schoonmoeder mag niet op mijn kind passen’

schoonmoeder oppassen

Haar vriend is het niet eens met dit drastische besluit

Lena* heeft niet zoveel met haar schoonouders. Sterker nog: de gemoederen lopen zo hoog op dat ze niet wil dat haar schoonmoeder op haar baby gaat passen als deze geboren is. Steun van haar vriend krijgt Lena niet. 

Schoonmoeder

“Mijn schoonmoeder is erg emotioneel en vervelend. Mijn schoonvader doet erg uit de hoogte en kijkt op iedereen neer”, vertelt Lena over de ouders van haar vriend. Samen zijn ze in verwachting van hun eerste kindje, maar het lijkt erop dat Lena’s schoonmoeder niet hoeft op te passen. Na gisteravond is Lena helemaal klaar met haar, zo vertelt ze op een forum.

Vreemdgaan

Lena en haar vriend waren aan het eten bij zijn ouders. Het gesprek ging over één van zijn nichtjes, die net getrouwd was. Het pasgetrouwde stel heeft veel problemen en niemand denkt dat het huwelijk stand zal houden. “Zijn moeder verdedigde het nichtje en zei dat als zij met haar eerste verloofde was getrouwd, het waarschijnlijk ook maar drie maanden had geduurd”, aldus Lena. “Vervolgens vertelde ze dat ze bijna met hem was getrouwd, maar het uiteindelijk niet kon doen. Ze ging namelijk vreemd met haar huidige man, die destijds getrouwd was en kinderen had.”

Drastisch besluit

Deze openbaring schoot bij Lena in het verkeerde keelgat. “Ik vind dat ze mentaal instabiel klinkt. Vreemdgangers zijn zulke nare mensen”, vertelt Lena. En dus neemt ze een drastisch besluit. “Ik heb tegen mijn vriend gezegd dat zijn moeder niet op ons kind mag passen. Hij is het daar niet mee eens. Mijn vriend noemt mij controlerend en zegt dat ik het moet laten gaan, omdat het 25 jaar geleden is gebeurd. Hij zegt zelfs dat ik zijn rechten als vader van hem afneem.” Lena richt zich daarom tot de leden op het forum: zit zij nou verkeerd? Wat vind jij?

*Lena is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum plaatste zij het bericht onder de naam Raemas99.

Lees ook: Nieuwbakken vader: ‘Nu we een kind hebben, wil ik mijn vrouw niet meer achterop mijn motor hebben’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash