Bizar: schoonmoeder vraagt zwangere vrouw te wachten met bevallen tot de verbouwing af is

wachten bevallen

Eh, wat?

Lezers zijn verbijsterd door het verhaal van aanstaande moeder Feya*, die een wel heel bijzonder verzoek van haar schoonmoeder heeft gekregen. Feya vraagt zich af of ze het contact met haar schoonmoeder tijdelijk zal verbreken.

Bijna uitgerekend

Op het forum Mumsnet vertelt Feya dat ze bijna uitgerekend is. Een paar weken voor deze datum wordt ze gebeld door haar schoonmoeder, die huilend aan de telefoon hangt: “Ze smeekte me om niet voor 15 juni te bevallen, want pas daarna hebben mijn schoonouders de verbouwing in hun nieuwe huis af en al hun spullen verhuisd.”

Wachten met bevallen

“Blijkbaar wil mijn schoonmoeder geen moment van de baby missen, maar ze kan pas langskomen als ze alle klusjes in haar nieuwe huis af heeft gerond. Dus vroeg ze me of ik ‘alsje-alsje-alsjeblieft kon wachten met bevallen'”, vertelt Feya over het telefoongesprek,

Geen contact

In plaats van ’te wachten’ wil Feya nu liever helemaal geen contact meer met haar schoonmoeder. Ze vraagt op het forum of die reactie overdreven is, maar lezers zijn vooral stomverbaasd door het verzoek van haar schoonmoeder. “Snapt ze niet dat je niet zelf kunt kiezen wanneer de weeën beginnen?” en “ik hoop dat je man je een beetje steunt”, zijn de reacties onder Feya’s verhaal. Wat zou jij haar aanraden?

*Feya is niet de echte naam van deze vrouw.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder veranderde de naam van mijn baby terwijl ik buiten bewustzijn was’

Bron: Her Family | Beeld: Pexels