‘Ik wil niet dat mijn schoonmoeder mijn zoon in het ziekenhuis bezoekt’

zoon ziekenhuis

Een uitspraak van haar schoonmoeder viel bij Brenda niet in goede aarde

Brenda* gaat door een heel moeilijke en heftige periode. Haar zoon was onlangs betrokken bij een auto-ongeluk en ligt in het ziekenhuis. Brenda’s schoonmoeder probeert het gezin zo goed als het kan te helpen, maar een uitspraak verandert alles.

Ernstig auto-ongeluk

“Mijn 19-jarige zoon was betrokken bij een ernstig auto-ongeluk vorige week”, begint Brenda haar verhaal op het forum Reddit. “We weten nu dat hij niet meer zal kunnen lopen. Ik kom hier niet voor medeleven: mijn familie krijgt hulp van professionals.” Wel is er iets anders waar Brenda graag advies over wil: “Ik had een bijzonder gespannen gesprek met mijn schoonmoeder en het leidt me enorm af van de dingen waar ik echt gefocust op moet zijn.”

Helpende hand

“Mijn schoonmoeder kwam meteen naar ons toe toen ze hoorde over het ongeluk en ze doet haar best om te helpen. Ze kookt, maakt schoon, houdt de agenda bij: alles wat ik gewoonweg niet meer kan”, laat Brenda weten. Ze kan de helpende hand van haar schoonmoeder erg waarderen, totdat ze samen op bezoek gaan bij haar zoon.

‘Dankbaar’

“Ze heeft nu echt een grens overschreden”, vindt Brenda. “We zaten samen bij mijn zoon. Hij is natuurlijk enorm depressief en geschokt”, vertelt de moeder. “Mijn schoonmoeder bleef echter maar zeggen hoe gelukkig en dankbaar hij moest zijn omdat hij het ongeluk heeft overleefd. Natuurlijk is perspectief belangrijk, maar het was overduidelijk dat mijn zoon op dat moment niet in de stemming was om zulke dingen aan te horen. Ik probeerde van onderwerp te veranderen, maar mijn schoonmoeder ging er niet in mee.”

Overlevingsschuld

“Mijn schoonmoeder vertelde hem dat hij gezegend was en dat dit gevierd moest worden, maar ook dat hij dit geluk door moest geven. Op dat moment onderbrak ik haar. Ik wil niet dat mijn zoon te maken krijgt met overlevingsschuld. Daarom vroeg ik mijn schoonmoeder even naar buiten te gaan. Toen ze dat weigerde, stuurde ik haar naar huis.”

Te snel

Brenda’s schoonmoeder wil haar kleinzoon gewoon kunnen bezoeken. “Ze werd erg boos en vertelde me dat ik haar geen bevelen kon geven, dat ik haar gebruikte als een dienstmeisje maar ze zich niet mocht bemoeien met het herstel van mijn zoon”, schrijft Brenda. “Ik ben bang dat ze gelijk heeft en ik haar niet had moeten vragen te vertrekken. Ze is een grote steun voor ons gezin, ze is ouder en heeft meer ervaring.” Toch blijft Brenda bij haar standpunt dat het te snel was om over dankbaarheid en geluk te praten in deze situatie. “De spanning tussen mijn schoonmoeder en mij is om te snijden. Ik heb er de energie niet voor om nu ook aan onze band te werken,” sluit Brenda af. Wat zou jij haar aanbevelen? Moet ze haar excuses aanbieden aan haar schoonmoeder?

*Brenda is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam brownstonewill.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder veranderde de naam van mijn baby terwijl ik buiten bewustzijn was’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels