Shocking: ‘De assistente suggereerde opeens dat mijn kindje kon sterven’

assistente kindje sterven

‘Ze opperde dat het met onze kleine wel eens fout zou kunnen gaan’

Coosje* en Randy hebben onlangs hun eerste kindje mogen verwelkomen. Allebei weten ze al dat dit hun enige nakomeling zal zijn, dus bij een bezoekje aan de huisarts, vraagt Randy naar een vasectomie. De assistente die hen helpt, heeft daar echter duidelijk een mening over, en suggereert zelfs dat haar kindje zou kunnen sterven. Coosje besluit een klacht in te dienen, maar ze twijfelt nu of ze niet misschien iets te hard van stapel is gelopen.

Kindje

“Een week geleden heb ik ons eerste kindje op de wereld gezet. Ze is perfect, en nog belangrijker: helemaal gezond”, schrijft de kersverse moeder op Reddit. “We gingen vandaag met haar naar onze vaste huisarts en die zei dat ze er geweldig uitzag. Aan het einde van de afspraak vroeg de dokter of we nog vragen hadden, dus Randy vroeg om een doorverwijzing voor een vasectomie.” Coosje legt uit dat de arts het nog dubbelcheckt, maar dit was een afspraak die al langer stond tussen haar en Randy. “We waren echt van plan om maar één kindje te nemen en de dokter heeft vervolgens de doorverwijzing aangemaakt. Hij zei dat de assistente ons nog wat extra informatie zou geven.”

Assistente

Eenmaal bij de assistente gaat het gesprek echter niet van een leien dakje. “We maakten ons klaar om te vertrekken en planden een afspraak in voor de zes-weken-check van ons dochtertje. Maar ondertussen bleef de assistente steeds opmerkingen maken. ‘Ze is zo mooi, weten jullie zeker dat je haar niet een broertje of zusje wilt geven?’, en dat soort dingen. We lachten het allemaal weg”, schrijft Coosje. “Maar ze bleef maar pushen en ze zei opeens heel serieus tegen Randy: ‘Een vasectomie is vaak niet om te keren, dus als er iets gebeurt met deze baby, dan kun je daar nog spijt van krijgen!'” Oeiii…

Reactie

“Randy was behoorlijk aangeslagen dat ze dit zei, en hij snauwde dat er niks met onze dochter zou gebeuren. Maar we waren beiden behoorlijk geschrokken van de implicatie dat het wel eens fout zou kunnen gaan”, schrijft Coosje. “Natuurlijk weten we dat er altijd risico’s zijn, maar het voelde verschrikkelijk om dat zo te horen. En dan nog: zelfs áls er iets met onze dreumes gebeurde, dan zouden we beiden daarna echt niet direct de behoefte hebben aan een ‘vervanging’.”

Klacht

En daarom besluit Coosje bij thuiskomst haar huisarts te bellen. “Ik vertelde hem wat er gezegd was, en hij leek ook behoorlijk te schrikken dat ze dat tegen ons zou zeggen”, deelt ze. Maar wanneer ze het verhaal deelt met haar schoonfamilie, is die minder begripvol. “Mijn schoonmoeder zei dat we het over hadden moeten laten gaan, en onze ene schoonzus zei dat we ‘irrationeel’ waren als kersverse ouders. Mijn andere schoonzus was van mening dat we dit akkefietje direct met de assistente hadden moeten oplossen in plaats van achteraf terug te bellen.”

En daarom twijfelt Coosje nu behoorlijk. Had zij deze situatie beter anders kunnen aanpakken?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam bedisdenightmare.

Lees ook: ‘Ik weiger een moeder te zijn voor de affaire-baby van mijn ex-man’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Yan Krukov