Zo ga je om met Sinterklaasstress


Veel kinderen ervaren Sinterklaasstress

De goedheiligman is weer in het land! Dat betekent een hoop plezier en spanning bij de kleintjes. Helaas kan deze spanning ook de nodige stress opleveren: Sinterklaasstress. Kinderen slapen slecht, zijn overprikkeld en gedragen zich drukker dan normaal. Andere kinderen zijn juist een beetje bang voor Sinterklaas en zijn pieten. Hoe ga je hiermee om?

Heeft jouw kind ook last van Sinterklaasstress?

Prikkels

Het begint al bij de intocht. Je kind heeft er natuurlijk hartstikke veel zin in en vindt het misschien ook wel een beetje spannend dat Sinterklaas weer in het land is. Wat zou er in de schoen zitten, zou hij überhaupt wel langskomen… Neem je je kind mee naar een intocht dan zijn daar natuurlijk allemaal prikkels: de Sint en zijn Pieten, andere kinderen, muziek, snoepgoed en dus suiker, allemaal factoren die ervoor zorgen dat je kind de nodige stress kan ervaren.

Sinterklaasstress

Het houdt natuurlijk niet op bij de intocht, want daarna wordt er gewacht op cadeautjes in de schoen, komt Sinterklaas op school of de BSO langs, wordt er sinterklaasmuziek gedraaid en daarna is er natuurlijk nog de ultieme spannende avond: pakjesavond. Al deze spanningen kunnen ervoor zorgen dat je kind slecht slaapt, moe en geprikkeld is, zich niet goed kan concentreren op school en wellicht zelfs weer in bed plast. Gelukkig is het na 5 december allemaal weer voorbij, maar toch wil je tot die tijd je zo goed mogelijk door deze tijd heenslaan.

Ermee omgaan

Hoe ga je om met deze Sinterklaasstress? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2