Mary heeft spijt van haar kinderen en vertelde dit aan dochter (5): ‘Mijn man is woedend op me’

spijt kinderen

De vrouw gaf onlangs aan haar oudste dochter toe dat ze haar nooit had gewild

Niet iedereen wil kinderen hebben en dat is prima. Het wordt alleen lastig wanneer je geen kinderen wilt maar ze wél hebt. Voor Mary was dit het geval. Ze had nooit moeder willen worden en klapte hier onlangs over uit de school tegenover haar 5-jarige dochter. “Ik vertelde haar dat ik geen kinderen wilde en dat ik ze ook niet wilde toen ik haar kreeg.”

Geen band met kinderen

De inmiddels 24-jarige Mary wilde nooit moeder worden, maar kreeg toch kinderen. Op het forum Reddit deelt ze dat ze zich altijd liet overhalen door haar man, die graag kinderen wilde. “Ik wilde nooit moeder worden en ik heb niet het gevoel dat ik echt een band met ze heb”, vertelt Mary over de vier kinderen die ze inmiddels heeft.

Aan dochter verteld

Onlangs bracht ze haar oudste dochter van vijf jaar naar bed. Haar dochter begon allemaal vragen te stellen over kinderen. “Ze vertelde me dat ze veel baby’s wilde en vroeg me hoeveel kinderen ik wilde op haar leeftijd. Ik vertelde haar dat ik geen kinderen wilde en dat ik ze ook niet wilde toen ik haar had. Ik weet dat ze nog maar vijf jaar is, maar ze begreep me ongelooflijk verkeerd en raakte overstuur. Ik troostte haar en ze viel in slaap.”

Verschrikkelijke moeder

Niet veel later kwam Mary’s man achter het gesprek tussen Mary en hun dochter. “Mijn man was woedend omdat hij vindt dat ik onze dochter heb getraumatiseerd en dat ik haar zelfvertrouwen heb geschaad. Ik vertelde hem dat het allemaal wel los zou lopen, maar hij bleef schreeuwen en vertelde me dat ik een verschrikkelijke moeder ben.”

Van kinderen houden

Mary legde haar man uit dat ze het lastig vindt om een goede moeder te zijn van kinderen die ze nooit wilde. “Hoewel ik het impulsief zei, meende ik wel wat ik had gezegd en mijn man weet dat.” Mary’s man had na het gesprek tijd nodig en nam zijn kinderen mee naar het huis van zijn ouders. Het gaf haar tijd om na te denken en nadat haar kinderen weer thuis waren, nam ze haar oudste dochter even apart: “Ik heb mijn dochter verteld dat ik misschien geen kinderen wilde, maar dat ik haar wel wilde en dat ik van haar hou.”

Hulp zoeken

Ook Mary snapt dat er iets moet veranderen. Ondanks dat ze geen kinderen wilde, houdt ze wel van ze, zo schrijft ze. “Ik hou van mijn kinderen en ik ga hulp zoeken voor mijn depressie. Ik wil ze niet nog meer pijn doen.”

*Mary is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deed ze haar verhaal onder de naam Ilyaoventen.

Lees ook: Kinderen betrokken bij een scheiding? Dit is wat je juist wel en niet moet doen

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash