Eigen keus of onjuist: vrouw laat zich steriliseren zonder met partner te overleggen

De vrouw liet zich steriliseren ondanks dat ze wist dat haar vriend nog meer kinderen wil

Wat doe je als je vindt dat jij en je partner eigenlijk wel genoeg kinderen hebben? De meesten gaan het gesprek met hun lief aan en komen zo (hopelijk) tot een gemeenschappelijke beslissing. Deze vrouw gooide het echter over een andere boeg en liet zich steriliseren zónder dat tegen haar vriend te zeggen.

Op een forum vraagt de vrouw zich nu af of ze verkeerd heeft gehandeld.

Kinderen

“Ik had al twee kinderen voordat ik mijn huidige vriend Dan ontmoette. Mijn oudste zoon is 14 jaar en mijn dochter wordt komende zomer 13 jaar”, begint de vrouw haar bericht op het forum Snew. In haar bericht legt ze uit dat ook haar vriend al drie kinderen heeft, twee zoons van 22 jaar en 10 jaar en een dochter van 14 jaar.

Fantastische vader

“Anderhalf jaar geleden raakte ik per ongeluk zwanger. Harper is een fantastische baby en ik hou van haar, maar opnieuw met een baby zitten na 12 jaar, is toch wel rot. Gelukkig is Dan een fantastische man en we voeden haar samen op. We zijn nu al drie jaar samen en we wonen apart. Hij helpt met Harpers kleding, luiers, eten, de crèche enzovoorts. Hij is een fantastische vader en hij behandelt mij en mijn eigen kinderen als goud.” 

Anticonceptie

Hoewel ze een goed leven leidt, wil de vrouw op het forum wel kwijt dat ze na het krijgen van Harper besefte dat ze niet meer kinderen wil krijgen en dat ze gesteriliseerd wilde worden. “Dan wilde echter heel graag nog een zoon. Dat vertelde hij me direct nadat Harper was geboren. Hij kon niet wachten tot we nog een kind zouden krijgen, maar dat gaat niet gebeuren! Ik vertelde hoe ik me erbij voelde en hij reageerde alleen met ‘als het gebeurt, dan gebeurt het’. Wanneer het op het dragen van condooms aankomt is Dan laks en ik kan de pil niet slikken. Toen ik de pil nog wel slikte, heb ik verscheidene keren een bloedprop ontwikkeld. Ik heb me daarom laten steriliseren. Ik lag hier twee dagen plat van, maar omdat we elkaar niet elke dag zien, had hij niets door.”

Advies

“Volgens mijn zus is het heel gemeen van me dat ik hem niets verteld heb, maar hij heeft al vier kinderen.” De vrouw, die onder de naam oldmotherhubbard83 het bericht plaatste, vraagt zich nu af of ze een trut is voor wat ze heeft gedaan.

Reacties

Een van de gebruikers van het forum vindt dat de vrouw zich niet schuldig moet voelen. “Het is de man die zich niet netjes tegenover jou heeft gedragen door achteloos met condooms om te gaan. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat je per ongeluk zwanger raakte van jullie kind.” Een ander vindt dat de vrouw het zo snel mogelijk tegen haar partner moet zeggen. “Liegen tegen je vriend komt altijd uit. Het zal jullie toekomst erg beïnvloeden als je tegen hem blijft liegen.” Weer een ander kan er heel kort over zijn: “Het is jouw lichaam, dus jouw keus.” 

Wat vind jij van de actie van de vrouw?

Lees ook: Dochter (16) pest kankerpatiënt: vader straft haar door haar hoofd kaal te scheren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Snew | Beeld: Pexels