Bijzonder: stel geeft alle tien kinderen namen met dezelfde letters

tien kinderen

Alle variaties van de naam ‘Alex’ komen voorbij in dit grote gezin

Als je in blijde verwachting bent, zijn er duizenden namen die je voor de kleine spruit kunt uitzoeken. Die keuze is voor de familie Vaneenoo wel een stukje beperkter. Zij gaven elk van hun tien kinderen een naam bestaande uit dezelfde vier letters.

A-L-E-X

“Mijn stiefvader heet Alex en naar hem hebben we de oudste vernoemd”, vertelt vader Marino Vaneenoo in een interview met de Krant Van West-Vlaanderen over de namen van zijn kinderen. Alex heeft inmiddels negen broertjes en zusjes, die allemaal een naam dragen met dezelfde letters A, L, E en X. Marino en zijn vrouw Gwenny weten binnen deze zelfopgelegde beperking heel creatief te blijven.

Tien kinderen

Na Alex zijn er nog vier andere zoons, namelijk Axel, Xael, Leax en Elax, de jongste spruit van de familie. Daarnaast bestaat het gezin uit vijf dochters, die de namen Xela, Lexa, Xeal, Exla en Xale dragen. En daarmee zijn nog niet alle mogelijke combinaties de revue gepasseerd. Gelukkig maar voor het stel, want een nog groter gezin zien ze wel zitten.

Twaalf in een dozijn

In het interview uit 2019, toen de teller nog op negen stond, gaven Marino en Gwenny aan dat ze graag twaalf kinderen zouden willen. “Twaalf in een dozijn is toch leuk?” merkt vader Marino op. Wel snapt hij dat het niet voor iedereen een droomsituatie is. “Ieder doet wat hij wil. Het is [voor ons] een bewuste keuze.” Hoe de namen van de eventuele volgende kinderen gaan luiden? Wij gokken op Elxa of Axle, maar er is nog veel meer mogelijk.

Radio aan

Het grote gezin betekent veel voor Gwenny en Marino en ze houden van de gezelligheid in huis. “De voordelen van zoveel kinderen hebben, is dat ze veel aan elkaar hebben. Dat ze later, als wij er niet meer zijn, ze elkaar nog hebben”, licht Marino toe. “Wij vinden het ook wel leuk dat het niet altijd stil is. Als ze naar school zijn, zetten we de radio aan, omdat het anders zo stil is in huis.” Het enige probleem? Hoewel er al een flinke personenbus op de oprit staat, is het lastig om een geschikte auto te vinden voor het hele gezin. “We zullen moeten kijken naar een grotere.”

Bekijk hieronder het interview uit 2019. Elax, de jongste zoon van de familie, werd in mei 2020 geboren.

Lees ook: Mary heeft spijt van haar kinderen en vertelde dit aan dochter (5): ‘Mijn man is woedend op me’

Bron: Krant van West-Vlaanderen, Voornamelijk | Beeld: Videostill