Vader: ‘Is het gek dat ik nog samen met mijn 3-jarige dochter douch?’

vader dochter douchen

Onlangs wees iemand de vader erop dat het ongepast was om nog samen met zijn dochter te douchen

Ouders douchen vaak met hun baby’s, maar stoppen hier vanzelf mee naarmate hun kind ouder wordt. Maar op welke leeftijd is dat precies? Een vader zag er geen kwaad in om met zijn 3-jarige dochter te douchen, tot een bekende hem verklaarde dat het ongepast is.

Douchen met dochter

Op het forum Reddit gaat een vader bij andere ouders te rade. Hij doucht nog altijd met zijn 3-jarige dochter, maar onlangs kreeg hij hier behoorlijk wat kritiek op. “Ik raakte aan de praat met een vriendin van mijn vrouw en we hadden gewoon een leuk gesprek over kinderen opvoeden. Op een gegeven moment lachte ik dat ik eigenlijk bijna nooit meer alleen ben, zelfs niet als ik douch.”

Ongepast gedrag

Nadat de vader de opmerking maakte, bleek het niet in goede aarde te vallen bij zijn gesprekspartner. “Ze was erg verward en vroeg me of ik naakte douchte met mijn dochter. Ik voelde me wat ongemakkelijk en zei dat ik dat inderdaad doe. Daarna begon ze me te vertellen dat het ongepast gedrag is.”

Creepy

De man vroeg de vrouw waarom ze dat vond en ze antwoordde dat een volwassen man nooit naakt zou moeten zijn in het bijzijn van een kind. “Ik legde haar uit dat het sneller is dan allebei apart douchen, maar ze vertelde me dat het alsnog creepy was.”

Het voorval was voor de man erg verwarrend. Zat hij fout? Is het echt not done als je kind geen baby meer is? Op het forum vraagt hij anderen om hun mening en om advies.

Lees ook: Moeder deelt eerlijk bericht over postnatale depressie: ‘Ik verafschuwde mijn kinderen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Caroline Hernandez