Nieuwbakken vader: ‘Nu we een kind hebben, wil ik mijn vrouw niet meer achterop mijn motor hebben’

stel motor

“Sinds we een kind hebben, voel ik me er niet meer comfortabel bij om mijn vrouw mee te laten rijden op de motor”

Ben je voor het eerst ouder geworden? Dan zul je een hoop dingen moeten laten die je pre ouderschap nog wel kon. Wat die dingen precies zijn, verschilt per ouder. De vrouw van Lukas wil bijvoorbeeld alsnog ritjes achterop de motor van Lukas maken, maar daar is de nieuwbakken vader het niet mee eens.

Samen op de motor

Zeven jaar geleden behaalde Lukas* zijn motorrijbewijs en op het moment dat hij het ding goed onder controle had, nam hij zijn vrouw weleens mee voor een ritje achterop zijn motor. Hoewel Lukas en zijn vrouw de tripjes allebei waarderen, markeerde de zwangerschap van zijn vrouw het einde van de ritjes achterop de motor, zo schrijft Lukas op het forum Reddit.

De zwangerschap

“Mijn vrouw en ik kregen tien maanden geleden onze eerste baby en vanaf het moment dat we erachter kwamen dat we een kindje zouden krijgen, heeft mijn vrouw niet meer bij mij achterop de motor gezeten”, schrijft Lukas. “Wel had ze het erover dat ze graag weer mee wilde rijden als we een babysitter konden vinden.” Lukas deelde het enthousiasme van zijn vrouw echter niet, maar hield zijn mond omdat ze toch nog geen oppas voor hun zoon hadden.

Te riskant

Afgelopen week kwam daar verandering in. De vrouw van Lukas had een oppas geregeld. “Ze vertelde dat ze graag weer eens een tripje wilde maken. Ik draaide niet om de hete brij heen en vertelde haar dat ik me er niet comfortabel bij voelde. Als er iets met ons allebei zou gebeuren, zou dat verschrikkelijk zijn. Het was gewoon te riskant.”

Hypocriet

De vrouw van Lukas was niet blij met de mening van haar man. “Toen ze doorhad dat ik mijn mening niet zou bijstellen, vroeg ze me waarom ik dan wel motor bleef rijden. Als het dan zo gevaarlijk was, waarom nam ik dat risico dan nog wel?”, vertelt Lukas over het weerwoord van zijn vrouw. “Ik had geen goed antwoord voor haar en ze beschuldigde me ervan dat ik hypocriet was. Ze verwijt me dat ik iets doe dat ik haar niet toesta vanwege het risico.” Lukas vraagt zich daarom op het forum af of hij inderdaad hypocriet is. Wat vind jij?

*Lukas is niet de echte naam van de man. Op het forum plaatste hij het bericht onder de naam nomoreridz.

Lees ook: Vrouw over kamperen met haar man: ‘Hij dacht dat ik z’n kleding wel had ingepakt’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash