Vader vraagt zich af: ‘Is het erg dat ik boos werd op de oppas?’

oppas

‘Toen ik thuiskwam, trof ik de tweeling in tranen aan’

De jonge tweeling van Samuel* en zijn vrouw vereist nogal wat zorg en aandacht. Om weer aan het werk te kunnen gaan, schakelen de ouders een oppas in. Dat gaat echter niet helemaal als gehoopt en de vader vraagt zich af: “Ben ik nu degene die fout zit?”

Handen vol

“We hebben ons handen vol aan onze tweeling van 2,5 jaar oud”, zo laat Samuel weten op het forum Reddit. “De kinderen hebben een spraakachterstand, ze luisteren niet goed en zijn ook nog niet zindelijk. Om huilbuien en woedeaanvallen te voorkomen, geef ik de kinderen vaak hun zin. Mijn vrouw gelooft juist dat er meer discipline nodig is, maar dat leidt tot nu toe alleen maar tot meer tranen, niet tot vooruitgang.”

Oppas inhuren

Beide ouders werken en besluiten daarom om overdag een oppas in te schakelen. “Er komt nu een studente langs om op de kinderen te passen. Ze is erg zorgzaam en is dol op de kinderen. Mijn vrouw kan het ook goed met haar vinden en vertrouwt haar volledig met onze peuters. Maar verbetering zien we niet. De oppas weet dat de kinderen geholpen moeten worden met hun spraakachterstand en zindelijkheid. En hoeveel ze goed voor de tweeling zorgt, merken we nog geen vooruitgang.”

Uit de slof geschoten

“Laatst kwam ik thuis en trof ik de tweeling in tranen aan. De oppas vertelde me dat één van hen haar kleertjes uit had gescheurd en midden in de kamer haar behoefte had gedaan, tijdens hun middagdutje.” Daardoor schiet Samuel uit zijn slof. “Ik verloor mijn zelfbeheersing en vertelde haar dat dit niet was gebeurd als zij op de juiste manier met de kinderen om was gegaan. Ook liet ik haar weten dat ik verwacht had dat de kinderen nu wel meer vooruitgang zouden hebben geboekt met hun gedrag, spraak en zindelijkheid.”

Ruzie met de moeder

“De oppas vertrok snel daarna, maar heeft daarna nog een berichtje naar mijn vrouw gestuurd om zich te verontschuldigen”, vervolgt Samuel. “Mijn vrouw is nu woedend omdat ik tegen de oppas ben uitgevallen. Ze zegt dat het niet aan een studente is om onze kinderen op te voeden, alleen om op te passen en misschien een handje te helpen. Ik weet dat wij als ouders verantwoordelijkheid hebben, maar ik denk niet dat mijn vrouw gelijk heeft. Als je betaald wordt om op de kinderen te passen, dan moet je ook bijdragen aan hun ontwikkeling en zindelijkheid. Of zit ik nu fout?” Wat zou jij tegen de vader zeggen?

*Samuel is niet de echte naam van de vader. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam twintwinstwin.

Lees ook: Hoeveel hoor je de oppas te betalen? Dít is het antwoord

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Tatiana Syrikova