Vader: ‘Ik vroeg aan de arts hoe ik ervoor kon zorgen dat ons volgende kind een jongetje wordt’

vader jongetje

Na vier dochters hoopt de vader vurig op een zoon, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen

Joel* houdt zielsveel van zijn kinderen, maar hij kan zijn teleurstelling niet onderdrukken wanneer hij hoort dat zijn vrouw in verwachting is van twee meisjes. “Ik wil ook graag een zoon, daar is toch niets mis mee?”

Tweeling verwacht

“Vandaag kwamen we er door de echo achter dat mijn vrouw in verwachting is van een tweeling, twee meisjes”, zo begint Joel zijn verhaal op het forum Reddit. “Dat maakte me niet boos, maar ik was wel teleurgesteld, aangezien we al twee dochters hebben.” Per ongeluk verzuchtte de vader iets als ‘oh nee hè’ in het bijzijn van zijn vrouw en de arts. “Ik wilde het alleen maar in mijn hoofd zeggen, maar ik denk dat het door alle frustratie toch naar buiten kwam. Er leek niets mis te zijn, want iedereen moest erom lachen.”

Grotere kansen

Joel laat het er niet bij zitten en vraagt aan de aanwezige arts of er mogelijkheden zijn om volgende keer de kans op een jongetje te vergroten. “Hij raadde me aan eens te kijken naar de Shettles-methode, maar zei daarbij ook dat het nooit een garantie is. Ik bedankte hem in ieder geval en alles leek goed. Totdat we in de auto stapten – toen veranderde mijn vrouw opeens in een heel ander persoon.”

Hoop op een zoon

“Ik herinner me niet precies wat ze zei, maar ze was in ieder geval erg boos over de vraag die ik had gesteld. Ik vertelde haar dat ik heel veel van onze dochters houd, maar dat ik ook graag een zoon wil en dat daar niets mis mee is. Nu praat ze al een paar uur niet meer met me, maar ik snap niet goed wat het probleem is”, vervolgt Joel.

‘Je moet je schamen’

Veel lezers kunnen zich wel inleven in Joels vrouw. “Zij is zwanger van twee kinderen tegelijk en nog niet eens bevallen, en jij houdt je alweer bezig met de volgende baby? Je zou je moeten schamen”, klinkt het in de reacties. “Natuurlijk is het niet erg dat je graag een zoon wilt,” vindt een andere lezer, “maar je moet er nu eerst voor de tweeling zijn. Dat zijn ook jouw kinderen.” Sommige mensen duiken nog dieper: “Waarom wil je zo graag een zoon? Misschien krijg je er op een dag een, maar speelt hij liever met het speelgoed van zijn zussen. En ook met je dochters kun je een potje voetbal spelen of een droomauto uitzoeken.” Wat zou jij tegen Joel en zijn vrouw willen zeggen?

*Joel is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam justoneboy.

Lees ook: ‘Gender disappointment’: ouders die teleurgesteld zijn om geslacht baby

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Laura Garcia