Vader vindt dat zijn vrouw flesvoeding moet betalen omdat ze stopt met borstvoeding

flesvoeding

De man kreeg op internet flink wat kritiek over zich heen

Borstvoeding geven is helaas niet zo simpel en vanzelfsprekend als veel vrouwen zouden willen. Bij de een lukt het een aantal maanden en bij de ander lukt het soms een paar weken. En dan heb je ook vrouwen die het na een half jaar wel genoeg vinden. Zo ook de vrouw van een man die zijn beklaag hierover deed op het forum van Reddit. De man vond namelijk dat zijn vrouw dan maar de flesvoeding moest betalen.

De man hoeft niet te rekenen op begrip.

Zes maanden borstvoeding

Op het forum Reddit begint de vader in kwestie met de mededeling dat zijn vrouw wil stoppen met borstvoeding. “Ze heeft sinds de geboorte van ons kind borstvoeding gegeven. Na zes maanden wil ze overgaan op flesvoeding. Haar lichaam maakt nog genoeg melk aan en alles, maar ze zegt dat het ‘klaar voelt”, zo legt de man uit.

Zelf betalen

Tot nu toe is er nog niets mis met het bericht. Tot de man begint te klagen dat het alleen maar geld kost. “Ik vind dat ze in principe stopt zonder reden en daarom vind ik dat ze de flesvoeding moet betalen van haar persoonlijke geld, want zij is degene die deze beslissing maakt”, vervolgt de man. “Ze vindt dat ik een kl**tzak ben en dat het van het huishoudgeld betaald moet worden, terwijl dat al een krap budget is.”

Reacties

Wat de man precies met zijn bericht wilde bereiken is niet helemaal duidelijk, maar het is zo klaar als een klontje dat de man niet op begrip hoeft te rekenen. “Ze kan niet eeuwig doorgaan met borstvoeding. Het doet waarschijnlijk pijn. Moet ze ook het eten van jullie kind blijven betalen wanneer hij/zij wél vast voedsel eet?”, vraagt een andere Reddit-gebruiker zich gefrustreerd af. Er zijn meerdere gebruikers die het opnemen voor de vrouw. Ze vallen erg over de opmerking van de man. Ze verdedigen de vrouw door te zeggen dat borstvoeding veel van je vraagt en dat de vrouw het al zes maanden doet. Ook vragen andere gebruikers zich verwonderd af of de man wel beseft dat het ook zíjn baby is.

Lees ook: Dit zijn de populairste babynamen onder de Britse royals

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pixabay