Vader wil ‘s nachts luiers van pasgeboren baby niet verschonen

luiers

‘Mijn vrouw is toch al op om borstvoeding te geven’, luidt het argument

Gregory* en zijn vrouw zijn onlangs de trotse ouders geworden van hun eerste kindje. De twee genieten volop van de kleine, maar er is ook iets wat voor spanning zorgt in huis. Het stel heeft namelijk iedere nacht discussies over wie de pasgeboren baby moet verschonen. Als het aan de kersverse vader ligt, doet zijn vrouw dat vooral.

Baby verschonen

“Mijn partner en ik hebben een baby van vijf weken”, begint Gregory zijn verhaal op het forum Reddit. “Onze zoon wordt drie tot vijf keer per nacht wakker. Hij krijgt voorlopig alleen borstvoeding, dus mijn vrouw is dan twintig tot veertig minuten bezig om hem te voeden. Vaak moet hij daarna ook verschoond worden – en op dit punt gaat het bij ons mis”, legt de vader uit. Het stel ligt namelijk niet helemaal op een lijn als het gaat om wie de luiers verwisselt. “Mijn argument is dat ze toch al wakker is om borstvoeding te geven, dan kan ze net zo goed meteen de luier verschonen.”

Dag en nacht borstvoeding

Zijn vrouw staat er echter heel anders in. “Ik heb aangeboden om de helft van de luierwissels op me te nemen, maar dat is niet genoeg voor haar”, vertelt Gregory. “Mijn vrouw vindt dat ik ‘s nachts alle luiers moet verwisselen, omdat zij al borstvoeding geeft. Aangezien ze dag en nacht borstvoeding geeft, vindt ze dit niet meer dan redelijk”, legt hij uit. “In de tijd dat ik de luier verschoon, kan zij naar het toilet gaan en wat water drinken.” Gregory’s vrouw vindt op haar beurt dat hij vaak humeurig is. Ze moet hem meerdere keren aansporen om op te staan, wat vaak leidt tot ruzies.

Ouderschapsverlof

Gregory wil nog aan zijn verhaal toevoegen dat hij en zijn vrouw momenteel allebei nog ouderschapsverlof hebben. “Als ik straks weer in de bouw ga werken, heb ik acht uur slaap nodig. Zij heeft de komende maanden nog verlof. Ik sta iedere ochtend om zes uur op om de honden uit te laten, zij staat pas twee uur later op met de baby”, besluit hij zijn verhaal. De nieuwbakken vader weet niet goed hoe hij met de situatie om moet gaan. Heb jij advies voor deze ouders?

*Gregory is niet de echte naam van de vader. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/wizardad.

Lees ook: Pijnlijk: ‘Mijn vriend denkt dat ik expres een miskraam kreeg’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels