‘Rona kan niet meer’: ouders kiezen nieuwe babynamen vanwege coronavirus

babynamen coronavirus

Door de pandemie vallen niet alle babynamen meer in de smaak

Voor veel zwangere vrouwen is de coronacrisis een extra zware periode om in verwachting te zijn. Ziekenhuisbezoeken verlopen anders, je ziet familie niet zo vaak als je wilt en je weet niet in welke omstandigheden je kindje ter wereld komt. Dat het virus zelfs invloed heeft op de naamgeving van de baby, blijkt nu uit onderzoek. Ouders schrappen babynamen die te veel lijken op de woorden ‘corona’ of ‘virus’ massaal van hun lijst. ‘Corina’, ‘Cora’ of ‘Violet’? Deze namen verliezen dan ook snel aan populariteit.

Andere babynaam kiezen

Van ‘Coren’ tot ‘Ronan’ en van ‘Corina’ tot ‘Viola’: allerlei babynamen die een paar lettergrepen delen met het woord ‘coronavirus’ dalen flink aan populariteit. Dit blijkt uit een onderzoek van Channelmum. De studie laat zien dat 43 procent van de Britse ouders verwacht dat het coronavirus een blijvende invloed zal hebben op de namen die we aan onze kinderen geven. Ongeveer 7 procent van de ouders heeft al een andere naam gekozen voor hun baby. Zo willen ze voorkomen dat de naam van hun kindje geassocieerd wordt met de pandemie.

Positieve namen

In de onzekere tijden kiezen ouders juist steeds meer voor namen die verbonden zijn met veiligheid en blijdschap. Zo zijn namen als ‘Hope’, ‘Joy’ en ‘Haven’ de laatste tijd een stuk populairder bij onze Britse buren. “Babynamen zijn een weerspiegeling van de tijden die veranderen en des te meer wanneer de wereld in brand staat, “ legt babynamendeskundige Strum uit aan Channelmum. “De huidige crisis leidt ertoe dat ouders gestresst of angstig zijn. Met babynamen willen ze het nieuwe leven en vreugde vieren. Positieve namen zijn een bijzondere manier om naar de toekomst te kijken en het kind weet dat zijn naam een echte betekenis heeft.” Welke namen op dit moment populair zijn in Nederland is nog niet bekend.

Lees ook: 20 ‘vergeten’ babynamen die nog steeds erg leuk zijn

Bron: Channelmum | Beeld: Pexels