Toekomstige vader is woedend: ‘Mijn vrouw vertelde haar beste vriendin als eerste dat ze zwanger is’

echo

De man weigert om voorlopig mee te gaan naar de doktersafspraken van zijn vrouw

Als man hoop je dat je vrouw of vriendin jou als eerste op de hoogte stelt als ze in verwachting is. Het was daarentegen niet wat de vrouw van Eric deed. Zij vertelde haar beste vriendin als eerst over haar zwangerschap en dat zorgde voor een teleurgesteld gevoel bij Eric.

Beroofd van speciaal moment

Erachter komen dat je vrouw of vriendin een ander eerder vertelde over haar zwangerschap is een teleurstellend moment, zo kan Eric beamen. Zijn vrouw vertelde haar beste vriendin – die ook nog eens de zus van Eric is – als eerste over de zwangerschap. Nadat Eric hierachter kwam voelde hij een en al teleurstelling. “Ik voel me beroofd van een speciaal moment dat ik nooit meer terugkrijg. Het heeft mijn humeur omtrent de zwangerschap erg aangetast. Ik vind het moeilijk om er enthousiast over te worden, omdat het zo slecht begon”, schrijft de man op het forum Reddit.

Niet mee naar afspraak

De vader in spe is zelfs zo teleurgesteld in zijn vrouw dat hij geen zin meer heeft om mee te gaan naar doktersafspraken. “Ik heb geen zin meer om mee te gaan naar haar eerste doktersafspraak”, schrijft de man standvast. “Als ze niet alleen wil gaan, kan mijn zus wel met haar mee. Mijn vrouw vond het niet leuk toen ik haar dat vertelde, maar het is haar eigen schuld.”

Recht op weten

Eric probeerde het te bekijken vanuit zijn vrouws oogpunt, maar kan er toch niet bij. “Mijn vrouw en zus zijn al beste vriendinnen voordat ik een relatie met haar kreeg, maar ik ben haar man en de vader van het kind. Ik had het recht om het eerder te weten dan mijn zus, maar in plaats van dat ze het mij als eerste vertelde, belde ze haar beste vriendin. Ik was maar een nagedachte.”

Niet meer betrokken willen zijn

Eric geeft aan dat hij nog niet weet of hij in de toekomst wel meewil naar doktersafspraken. “Ik heb geen idee en voel me op geen enkele manier betrokken bij de zwangerschap, dus wat maakt het uit?”, vraagt hij zich af. Op het forum wil Eric weten hoe anderen over de situatie denken en velen tonen niet het begrip waar Eric op lijkt te hopen.

Reacties

“Je wordt binnenkort vader. Het is tijd om volwassen te worden”, schrijft iemand onder de post van Eric. “Wat kinderachtig”, vindt een andere gebruiker. “Ik vertelde het ook als eerste aan mijn beste vriendin, omdat ik op dat moment haar steun nodig had voor mezelf.” Velen zijn het erover eens dat de man zich kinderachtig gedraagt. Men snapt de teleurstelling, maar vindt dat hij zich nu zelf als een kind gedraagt. “Het is wel je eigen kind waar je het nu over hebt! Gedraag je als een vader”, adviseren anderen hem. Ook vreest een andere gebruiker van het forum dat de vrouw hem wellicht niet bij de bevalling wil hebben als hij weigert naar doktersafspraken te gaan.

*Eric is niet de echte naam van de man in dit verhaal. Op het forum Reddit deed hij zijn verhaal onder de naam Remarkable-Lab6505.

Lees ook: Vrouw vraagt zich af: ‘Ik vind mijn man te dik, maar hoe vertel ik hem dit?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash