Nieuwbakken moeder: ‘Mijn vriend wil dat ik stop met borstvoeding want hij wordt er ongemakkelijk van’

Het stel had onlangs een pittige woordenwisseling over de voeding van hun zes maanden oude dochter

Elke ouder wil het beste voor zijn of haar kindje. Al kan het soms wel verschillen wat ouders verstaan onder ‘het beste’. Nathalie geeft haar baby van zes maanden nog steeds de borst, maar haar vriend vindt dat het welletjes is geweest.

18 maanden voeden

Nathalie* en haar vriend werden zes maanden geleden ouders van een prachtig meisje. Sinds haar geboorte geeft Nathalie haar baby enkel borstvoeding en de moeder is van plan om dit te blijven doen. “Ik stop wanneer het moet of wanneer mijn baby zelf speent, maar mijn doel is om de 18 maanden te halen als mijn lichaam dat kan”, schrijft ze op het forum Reddit.

Vreemd

Haar vriend daarentegen vindt dat het nu wel genoeg is geweest met de borstvoeding en merkte op dat hun dochter daar nu wel wat te oud voor wordt. Hij vroeg Nathalie dan ook of ze ermee wilde stoppen. “Hij maakt continu vervelende opmerkingen over de borstvoeding. Hij vindt het ‘vreemd’ dat ik dit nog steeds doe”, vervolgt Nathalie. Onlangs raakten de twee dan ook in een verhitte discussie. “Ik werd boos op hem. Hij kan toch niet bepalen wat te oud is? Hij heeft haar geen negen maanden gedragen, is niet van haar bevallen en weet niet hoe het is om een baby elke dag aan de borst te hebben.” 

Wel of niet stoppen?

Na de discussie wilde Nathalie dat haar vriend wegging en dit is wat hij deed. Nathalie wilde haar hart luchtten bij vriendinnen, maar zij vonden dat de vader best een punt had. Nathalie vraagt daarom op het forum of het echt zo vreemd is dat ze haar dochter voorlopig nog graag de borst wil geven.

Wat zou jij Nathalie adviseren?

*Nathalie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam mommy20473.

Lees ook: Kim Feenstra over druk van borstvoeding geven: ‘Lukt niet bij iedere vrouw’ 

Bron: Sheknows | Beeld: Unsplash, Wes Hicks