Vriendin vertelt: ‘Mijn vriendin is boos omdat ik de naam van haar baby afkeur’

vriendin babynaam

‘Had ik beter mijn mond kunnen houden in plaats van haar aankondiging te verpesten?’

Kelsey*, een goede vriendin van Linde, is in verwachting van haar eerste kindje. Zodra ze wist wat het geslacht van de baby zou zijn, deelde de aanstaande moeder de naam die ze bedacht had met haar vrienden en familie. Linde vindt de naam schokkend, maar haar vriendin kan deze eerlijkheid niet waarderen. Nu vraagt ze zich af of ze beter haar mond had kunnen houden

Babynaam

“Kelsey is de eerste van mijn vriendinnen die moeder wordt, dus ik heb hier nog niet veel ervaring mee”, geeft Linde toe op het forum Reddit. “Onlangs kwam Kelsey erachter dat ze in verwachting is van een meisje. Dit nieuws deelde ze op social media, samen met een foto van de echo en een foto van een ingelijste naam. Ze vertelde daarbij ook dat haar favoriete naam eigenlijk ‘Bindi’ was, maar dat haar verteld was dat dit niet gepast was vanwege cultural appropriation.” Omdat Kelsey niet zomaar een naam uit een andere cultuur over wil nemen, besluit ze de naam van haar dochtertje een beetje aan te passen.

Nare associaties

“De nieuwe naam werd Bundi Skye”, vervolgt Linde. Daar heeft ze meteen een vervelende associatie bij: Ted Bundy, een Amerikaanse seriemoordenaar die gruwelijke daden op zijn naam heeft staan. “Ik besloot om niet te reageren op de social media post, maar Kelsey vroeg me er later naar. ‘Omdat je niets hebt gezegd, weet ik dat je het geen mooie naam vindt’, zei ze tegen me. ‘Waarom niet?'”

Eerlijk antwoord

Linde beantwoordt die vraag eerlijk: “‘Het eerste dat in me opkwam was Ted Bundy, het spijt me!’ Daarna was Kelsey erg gepikeerd. Ze schreef me een lang en boos bericht dat erop neer kwam dat ik een ‘zieke geest’ heb en dat ik ‘geobsedeerd’ ben door gestoorde mensen, maar dat veel andere mensen deze associatie niet zullen hebben. Ik ben helemaal niet geobsedeerd, het was gewoon het eerste waaraan ik dacht toen ik de naam las.” Linde vraagt zich nu af of ze de aankondiging van haar vriendin heeft verpest en of ze het beter anders aan had kunnen pakken. Of duurt eerlijkheid toch het langst?

*De namen zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam LindyG12.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder veranderde de naam van mijn baby terwijl ik buiten bewustzijn was’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels