“Ik draag handschoenen en een mondkapje als ik mijn baby verschoon”

baby handschoenen

Barbara vindt niet dat ze iets fout doet. Haar vrouw denkt er anders over

Barbara* en haar vrouw Monica zijn vier maanden geleden ouders geworden van hun eerste kindje. Al vanaf het begin verschoont Barbara de luiers van de baby terwijl ze handschoenen en een mondkapje draagt. Zelf dacht ze niet dat dit een probleem was, maar haar familie en schoonfamilie denkt hier anders over. 

Eerste kindje

“Vier maanden geleden is mijn vrouw Monica bevallen van ons eerste kindje. Voordat ik de rest van het verhaal vertel wil ik vooropstellen dat ik ontzettend veel van onze dochter hou. Ik zou álles voor haar doen”, begint Barbara. 

Flauwgevallen tijdens bevalling

“We werken allebei thuis en kunnen daardoor de verzorging van de baby 50/50 verdelen. Als Monica het druk heeft en de baby heeft ons nodig, dan pak ik het op. Zo werkt het beide kanten op en dat gaat heel goed. Het enige probleem is het verschonen van de luiers.” Barbara geeft aan dat ze altijd overgevoelig is geweest voor vieze geurtjes. Monica is hiervan op de hoogte. “Ik ben zelfs flauwgevallen tijdens de bevalling.” 

Verschonen is een uitdaging

“Dit maakt het verschonen van ons kind voor mij wel een uitdaging”, geeft Barbara toe. “Daarom leg ik altijd handschoenen, een mondmasker en een zalfje die naar mint ruikt klaar voor als het mijn beurt is. De zalf doe ik onder mijn neus en in een paar seconden heb ik de handschoenen ook aan en het mondkapje op.”

Vrouw niet langer begripvol

In de eerste instantie was Monica begripvol, maar inmiddels is de mening van Barbara’s vrouw veranderd. “Ze vindt dat ik me eroverheen moet zetten en volwassen moet worden. Volgens haar krijg ik op deze manier geen band met onze dochter. Als Monica haar verschoont maakt ze er ook een heel ritueel van. Ik kan dat niet, omdat ik het al moeilijk genoeg vind. Natuurlijk breng ik daarbuiten wel zoveel mogelijk tijd met de baby door. Ik knuffel haar, speel met haar en lees haar voor.” 

Vrouw en moeder versus Barbara

“Gisteren kwamen mijn moeder en schoonmoeder langs en ik kreeg echt het gevoel dat Monica mijn moeder tegen me op had gezet wat betreft dit probleem. Mijn moeder noemde me problematisch en dat ze zich schaamde voor hoe ik me gedroeg. Mijn schoonmoeder was meer begripvol, maar vond wel dat ik mijn best moest doen om eraan te wennen zonder de handschoenen en het mondkapje.” Zelf vindt Barbara niet dat ze fout zit, ze verschoont de baby immers altijd wel. “Maar misschien ben ik toch verkeerd bezig en zal mijn manier van verschonen haar ontwikkeling beperken?”

Wat vind jij? Doet Barbara het goed of heeft haar vrouw Monica een punt? Laat je mening achter in een reactie op onze Facebookpagina. 

Barbara en Monica zijn niet de echte namen van het stel. Op Reddit doet Barbara haar verhaal onder de naam babychagerah. 

Lees ook: ‘Is het terecht dat ik niet naar de bruiloft van mijn vader ging?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Fe Gno