‘Mijn vrouw liet gaatjes in de oren van onze baby schieten zonder te overleggen’

Gaatjes oren

De man heeft de oorbellen meteen uit de oren van zijn dochter gehaald, en nu is zijn vrouw gekwetst

Het leven van kersverse ouders gaat niet alleen over rozen. Rob* kan erover meepraten. Zijn vrouw wilde dolgraag gaatjes in de oren van hun twee maanden oude dochter laten schieten, terwijl Rob dat niet wilde. Robs vrouw heeft uiteindelijk zonder te overleggen gaatjes bij hun dochter laten schieten. Tot groot ongenoegen van Rob. 

Alicia

“Mijn vrouw en ik hebben een twee maanden oude dochter: Alicia. Al voor haar geboorte voeren we de discussie of we gaatjes in haar oren laten schieten of niet”, begint Rob zijn verhaal op het Reddit-forum. “In de cultuur van mijn vrouw is het heel normaal om gaatjes in de oren van een baby te laten schieten, maar ik voel me niet comfortabel bij dat idee. Ik wacht liever tot Alicia wat ouder is en zelf kan kiezen of ze gaatjes in haar oren wil.” 

Oorbellen

Rob vervolgt dat hij en zijn vrouw er nog niet over uitwaren of ze wel of niet gaatjes in de oren van hun dochter zouden laten schieten. “Mijn vrouw ging op een gegeven moment een dag naar familie en nam onze dochter mee. Ik ging niet mee, omdat ik buiten de deur nog een paar klusjes moest doen. Toen ik thuiskwam zag ik echter dat Alicia oorbellen in had. Ik wilde weten wat er precies was gebeurd en toen vertelde mijn vrouw dat ze er met haar familie ‘een dagje van had gemaakt’, en gaatjes bij onze dochter had laten schieten.” 

Boos

“Ik voelde me zo boos”, vervolgt de man. “Ik heb de oorbellen meteen uit de oren van onze dochter gehaald en de oorbellen weggegooid. Dit maakte mijn vrouw dan weer verdrietig en ze zei dat dit respectloos van mij was. ’s Nachts sliep ze in een andere kamer en ze heeft niets meer tegen me gezegd.” 

Juist gehandeld? 

“Voor mijn gevoel heb ik juist gehandeld. Mijn vrouw had dit gedaan zonder te overleggen, en onze baby heeft wat mij betreft geen oorbellen nodig. Maar nu vraag ik me alsnog af: had ik dit wel moeten doen?”

Wat had jij gedaan als jij Rob was? 

*Rob is niet de echte naam van de man. Hij deelt haar verhaal anoniem op het platform Reddit onder de naam u/carefulosophy6. 

Lees ook: ‘Had ik moeten toelaten dat mijn goede vriend zijn vriendin ten huwelijk vroeg op mijn bruiloft?

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash