8 manieren om wagenziekte bij kinderen te voorkomen

4. Open een raam

De misselijkheid van je kind wordt vaak niet beter van de geur in de auto. Zet daarom een raampje open voor koude, frisse lucht. Dit kan een stuk schelen voor misselijke kinderen.

5. Afleiding

Afleiding is erg belangrijk bij wagenziekte bij kinderen. Praat met je kind, vertel verhaaltjes of laat ze muziek of een luisterboek luisteren terwijl ze uit het raam kijken of hun ogen dicht hebben. Als ze daarbij in slaap vallen, is het al helemaal mooi meegenomen. Als ze slapen hebben ze geen last van de misselijkheid en gaat de reis een stuk sneller voorbij.

6. Stop af en toe

Als je kind aangeeft dat hij misselijk is of dreigt over te geven, stop dan bij de eerstvolgende mogelijkheid en loop even rond voor een frisse neus en wat beweging. Overweeg ook om een koud kompres of een koelelement gewikkeld in een handdoek in de auto te bewaren als je kind misselijk wordt.

7. Polsbandjes

Bij sommige kinderen helpen polsbandjes tegen wagenziekte. Deze polsbandjes drukken een beetje in de pols, waardoor ze minder snel misselijk worden. Deze kun je tegenwoordig bij veel drogisten en bij de ANWB-winkel krijgen.

8. Medicatie

Er bestaan medicijnen tegen wagenziekte bij kinderen. Dit is een laatste redmiddel, maar als niks werkt, kun je op zoek gaan naar medicatie tegen wagenziekte dat geschikt is voor kinderen. Lees de bijsluiter goed en geef de goede dosis.

Pagina 2/2

Lees ook: Er is dus een reden waarom baby’s eerst ‘papa’ zeggen en niet ‘mama’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tripsavvy | Beeld: Pixnio