‘Mijn zoon wil niet dat ik mijn kleindochter op zoek’

Kleindochter

De man vraagt zich nu af wat hij moet doen

Jonathans* veertigjarige zoon Simon is een echte casanova. Hij is dan ook niet vies van een éénmalig nachtelijk avontuurtje met een mooie dame. Een van die avontuurtjes eindigde in een onverwachte zwangerschap. Hoewel Simon niks met het kind te maken wil hebben, bekommert Jonathan zich over de moeder en zijn kleindochter. En daar is Simon niet bepaald blij mee. 

Ladies man

“Mijn zoon is, zoals ik het noem, een echte ladies man”, begint Jonathan zijn verhaal op het forum Reddit. “Ik heb er nooit problemen mee gehad, tot hij een jonge vrouw bezwangerde. Hij koos er namelijk voor om voor het zingen de kerk uit te gaan, en dat ging mis. Toen de vrouw hem vertelde dat ze zwanger was, blokkeerde hij haar meteen en liet hij niks meer van zich horen.”

Alimentatie 

Simon vertelde zijn vader uiteindelijk dat hij een kind zou krijgen, maar dat hij niks met de baby te maken wilde hebben. “Ik vertelde hem dat hij contact moest opnemen met de moeder. Ik vond dat hij zelf moest weten of hij wel of niet betrokken wilde zijn in het leven van het kind, maar dat hij wel alimentatie moest betalen. Ik was in shock toen hij vertelde dat hij niks wilde afstaan.” 

Alimentatie

“Een paar maanden geleden is mijn kleindochter Lily geboren”, gaat de man verder. “Ik ben heel teleurgesteld in mijn zoon dat hij zijn dochter nooit opzoekt. Inmiddels betaalt hij wel alimentatie; iets wat de rechter heeft besloten. En hoewel mijn zoon geen contact zoekt met de moeder, heb ik dat wel gedaan.” Sindsdien helpt Jonathan Lily en haar moeder waar hij maar kan. “En ik ben ook van plan dat te blijven doen.” 

Oppassen

De man vervolgt dat Lily zijn enige kleinkind is en dat hij graag een band met haar wil opbouwen. Lily’s moeder studeert nog en omdat Jonathan met pensioen is, heeft hij alle tijd om op Lily te passen als de moeder les heeft. “Lily’s moeder werkt heel hard, en ik gun het haar om alle tijd in haar school te stoppen. Daarom betaal ik ook regelmatig voor de oppas van Lily.” 

Geld 

“Mijn zoon heeft onlangs zijn baan opgezegd, waardoor hij minder alimentatie betaalt.” Jonathan vervolgt dat hij genoeg geld heeft om Lily en haar moeder financieel te ondersteunen, maar dat zijn zoon het verschrikkelijk vindt dat hij hen helpt. “Hij zegt dat als de moeder niet genoeg geld heeft, ze het kindje had moeten laten aborteren.” Jonathan gaf vervolgens aan dat hij zijn kleindochter financieel altijd zal blijven helpen, tot groot ongenoegen van Simon. “Hij is zo kwaad dat hij me een ultimatum heeft gesteld: ik moet kiezen tussen hem of Lily.” 

Geen contact

“Mijn zoon praat nu niet meer tegen mij. Mijn dochter zei dat ik te ver ben gegaan en dat ik moet stoppen met Lily opzoeken. Maar hoe kan ik dat nou doen?’, vraagt de man zich af.  Jonathan vraagt dan ook op Reddit om advies. Wat zou jij de man adviseren? 

*Jonathan is niet de echte naam van de man. Op platform Reddit deelt hij zijn verhaal onder de naam AITA_grandson. 

Lees ook: ‘Mijn vrouw liet gaatjes in de oren van onze baby schieten zonder te overleggen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels