Melanie: ‘Mijn zus deed achter mijn rug om alsof mijn dochter háár kind is’

De vrouw maakt zich ernstige zorgen om haar zus

De 27-jarige Melanie* mocht zeven maanden geleden samen met haar verloofde een prachtige dochter verwelkomen. Dochter Kaia was meteen geliefd, ook door Melanies zus, wiens vurige kinderwens nog niet in vervulling is gegaan. Melanie kwam er echter onlangs achter dat haar zus doet alsof Kaia háár dochter is.

Kinderwens

Vanaf het eerste moment dat Melanie en haar verloofde de zwangerschap wereldkundig maakten, merkte Melanie dat het voor een wrang gevoel zorgde bij haar zus. “Mijn 34-jarige zus was wat jaloers. Ik dacht dat het kwam omdat zij en haar ex ook probeerden zwanger te raken, maar ze gingen uit elkaar omdat hij vreemdging”, schrijft Melanie op het forum Reddit.

Aangeboden om op te passen

Na de geboorte van haar dochter ging Melanie na 12 weken weer aan het werk. Haar zus bood toen aan om een dag in de week op Kaia te passen. Melanie ging dankbaar in op het aanbod van haar zus. Het pakte echter helemaal niet goed uit. “Niet zo lang geleden vertelde een van mijn beste vriendinnen me dat mijn zus zich voordoet als Kaia’s moeder.”

Voordoen als moeder

Melanies zus bleek deel uit te maken van een Mommy Facebookgroep en daar plaatste ze foto’s van Kaia. “In de groep noemde ze mijn dochter háár kind en ze noemde haar bij een andere naam. Ik was compleet in shock. Toen ik er met mijn verloofde over sprak, wisten we beiden dat we meteen moesten handelen.”

Confrontatie

Melanie ging vervolgens naar haar zus toe om haar te confronteren met de ontdekking. “Ze ontkende het niet, maar ze had ook geen uitleg.” Melanie nam vervolgens een drastisch besluit: ze wilde niet dat haar zus Kaia nog zou zien. “Mijn zus begon te huilen, zei dat ik Kaia niet van haar kon afpakken en noemde me een egoïstische b*tch. Ik heb mijn zus nog nooit zo hysterisch zien doen. Het was erg zorgelijk.”

Geen contact meer

Nadat Melanie vroeg of haar zus nog wat anders met haar wilde delen, liet ze een fotolijstje zien dat op haar slaapkamer stond. Het was een foto van haar met Kaia en op het frame stond ‘moeder en dochter’. “Ik ga niet liegen, ik vond het gestoord.”

Wat te doen?

Sinds de ontdekking heeft Melanie haar zus niet meer gesproken. Wel probeert haar zus continu in contact met haar te komen. Het drijft Melanie tot radeloosheid. “Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Had ik de situatie anders aan moeten pakken?” Welk advies zou jij Melanie graag willen geven?

*Melanie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum plaatste de vrouw haar bericht onder de naam Alarmed-Wolverine.

Lees ook: Vegan bruid: ‘Mijn oom weigert naar mijn bruiloft te komen, omdat er enkel vegan eten zal zijn’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Wesley Tingey