Zwangere vrouw teleurgesteld in partner: ‘Mijn man wil niet bij de bevalling zijn’

Lesley, die liever een kind had geadopteerd, kan niet begrijpen dat haar man haar niet wil steunen tijdens de bevalling

Het moment dat je kind op de wereld komt is erg bijzonder. We maken daarom al snel de aanname dat een man daarbij wil zijn, maar niet elke vader in spe denkt daar zo over. Zo wil de man van Lesley niet bij de bevalling van zijn vrouw aanwezig zijn en dat maakt haar zowel woedend als verdrietig.

Nooit zwanger willen zijn

Onder geen enkele voorwaarde wil de man van Lesley* bij de bevalling aanwezig zijn en dit is iets wat haar tot waanzin drijft. “Ik kan niet bevatten dat dit überhaupt een discussie is”, schrijft ze op het forum Reddit. Ze vervolgt dat zij net als haar man graag ouder wil worden, maar dat het haar wens was om kinderen te adopteren. “Ik wilde nooit zwanger zijn. Dit was een compromis, omdat mijn man zijn biologische kinderen wil.”

Geen pijn willen

Een behoorlijk groot compromis, zo kan iedereen wel beamen. Een zwangerschap eist z’n tol op je lichaam, tijdens en na de zwangerschap. Nog maar te zwijgen over de bevalling. Om die reden is Lesley dan ook behoorlijk in haar man teleurgesteld dat hij niet bij de bevalling aanwezig wil zijn. “Mijn man zegt dat hij er niet bij wil zijn, omdat hij niet van pijn houdt en omdat hij me niet met pijn wil zien. Mijn probleem hiermee is dat ík niet kan weglopen van de pijn. Hij zou er simpelweg voor me moeten zijn en mijn hand vast kunnen houden terwijl ik pijn heb, met name omdat ik zijn kind krijg. Ik moet dit doen, ik heb geen keus want ik ben 5,5 maanden zwanger, dus dan zou hij het toch samen met mij moeten doen?”

Op het forum vraagt Lesley om advies. Is ze dan echt zo onredelijk dat ze dit van haar man eist? 

*Lesley is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam destinayach. 

Lees ook: Kersverse moeder vertelt: ‘Mijn man wist niet dat ik aan het bevallen was’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Mart Production