Wil je geen anti-abortusfolder ontvangen? Plak de #NietInMijnGleuf-sticker op je deur

NietInMijnGleuf

Met de sticker start Merel Westrik een tegenreactie op de folder

Vanaf volgende week krijgt iedereen in Nederland een anti-abortusfolder in de brievenbus. Hoewel de folder nog niet eens is verspreid, leidt hij nu al tot flink wat verontwaardiging. Merel Westrik komt in haar Net5-programma Ladies Night zelfs al met een tegenactie: #NietInMijnGleuf.

Dergelijke acties tegen abortus zijn voor veel vrouwen ronduit pijnlijk.

#NietInMijnGleuf

Woensdagavond werd in de aflevering van Ladies Night aandacht besteed aan de anti-abortusfolder die tijdens de Week van het Leven (11 t/m 16 november) wordt verspreid. Alle huishoudens die geen ‘Nee-Nee’ of ‘Ja-Nee’-sticker op de deur hebben, krijgen een folder in de bus. De folder is afkomstig van het platform Zorg Voor Leven, dat van mening is dat ieder mens het recht heeft op leven en daarom fel tegen abortus is. Als reactie hierop kwam de redactie van Ladies Night met de brievenbussticker #NietInMijnGleuf.

Sticker bestellen

Talkshowhost van Ladies Night, Merel Westrik, liet weten: “Ik wil die folder eigenlijk ook niet in mijn brievenbus. Daarom hebben we de sticker #NietInMijnGleuf bedacht.” De sticker is nu al een succes: hij is al 5200 keer aangevraagd en wordt op dit moment bijgedrukt. Wil jij de anti-abortusfolder ook niet op de mat vinden? Dan kun je via deze link een #NietInMijnGleuf-sticker bestellen.

Lees ook: In voor- en tegenspoed: aantal langdurige huwelijken flink toegenomen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: LINDA | Beeld: Videostill