Bekende Nederlanders spreken massaal mensen moed in op social media

Bekende Nederlanders social media

‘Samen staan we sterk’

Gisteren ontplofte social media vanwege positieve berichten naar aanleiding van de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus. Ook bekend Nederland bleef hier in niet achter en deelde massaal bemoedigende berichten op Instagram, Twitter en Facebook.

Jan Smit

Ieder bericht is anders geformuleerd, maar dragen dezelfde boodschap uit: Nederland steek je schouders eronder en samen staan we sterk. Zo laat onder andere Jan Smit van zich horen op Instagram. Hij is met name blij over de duidelijkheid die de regering eindelijk biedt. “Een éénduidige beslissing waar iedereen op zat te wachten”, zo schrijft hij. “Ik wens iedereen de komende tijd heel veel kracht, liefde en sterkte om deze dramatische ontwikkelingen door te komen met z’n allen!”

Kaj Gorgels

Ook presentator Kaj Gorgels deelt – zoals we Kaj kennen – een videoboodschap met een humoristische insteek. Zijn boodschap is met name gericht aan de gedupeerde (horeca)ondernemers. “Heel veel sterkte alvast, we denken aan jullie. En bij deze alvast, ik beloof jullie: we gaan met z’n allen solidair zijn. Mijn vrienden en ik, als wij weer naar buiten mogen, rennen we naar de lokale kroeg. Dan zorgen we dat je in één avond je hele maandomzet terug hebt.”

Hamsteren en rijen voor de coffeeshops

Na de persconferentie van gisteravond waar de nieuwe maatregelen werden aangekondigd, leverden sommige beelden ook de nodige hilariteit op. Zo stond er naast minster Slob en minister Bruins een gebarentolk die dankzij haar gebaar voor het woord hamsteren viraal ging. Zo zag ook presentator Luuk Ikink hier de humor van in. En tenslotte deelt ook Angela Groothuizen een bijzonder beeld vlak voor zessen. De enorm lange rijen voor de coffeeshop zorgt voor een hoop verbazing. “Er staat een enorme rij voor een coffeeshop die ook dicht moet. #hilarisch”, zo schrijft de presentatrice bij haar bericht op Instagram

Lees ook: Liever niet naar de sportschool? Met deze workoutvideo’s sport je gemakkelijk thuis

Bron: Instagram, Twitter | Beeld: videostills