Beyoncé doet een boekje open over haar gewicht

De zangeres vertelt openhartig hoeveel ze woog na haar zwangerschap

Beyoncé plaatste deze week een filmpje op Youtube met de titel 22 Days Nutrition. In de video is te zien hoe ze zich voorbereidt op haar optreden op Coachella van 2018. De zangeres had aan haar zwangerschap in 2017 de nodige extra kilo’s overgehouden en wilde tijdens haar optreden op het festival weer helemaal in shape zijn. Beyoncé laat in de video zien hoeveel ze na de geboorte van haar tweeling precies woog en deelt welk dieet ze volgde om haar streefgewicht te bereiken.

Beyoncé volgde na haar zwangerschap een strikt dieet om weer in vorm te komen.

Nachtmerrie

”Goedemorgen, het is 5 uur in de ochtend en dit is de eerste dag van de repetities voor Coachella”, zegt Beyoncé in de video 22 Days Nutrition, terwijl ze op de weegschaal stapt. ”De nachtmerrie van iedere vrouw… Dit is mijn gewicht, 175. Nog een lange weg te gaan.” 175 pond is omgerekend 79,4 kilo. Voor de zwangerschap woog de Grammy-winnares naar verluidt nog geen 65 kilo.

22 Dagen Voeding

Om zich voor te bereiden op haar show, werkt Beyoncé samen met haar maatje en trainer Marco Borges. Hij is de bedenker van het 22 Dagen Voeding-programma, dat zich richt op een gezond dieet op plantaardige basis. Beyoncé heeft dat dieet 44 dagen gevolgd om haal doel te bereiken. ”Ik sta weer op het podium nadat ik bevallen ben van een tweeling”, vertelt ze in de video. ”Ik was een vrouw met een lichaam dat niet als van mezelf voelde.”

Wonder Woman

De clip toont beelden van een gesprek tussen Beyoncé en haar diëtist, waarin ze hem laat zien dat ze weer in haar Wonder Woman-kostuum kan. ”Je ziet er serieus goed uit”, reageert Borges opgetogen. De video bevat veel beelden uit de documentaire Homecoming, die eerder dit jaar uitkwam op Netflix en de zware weg naar Coachella laat zien. De zangeres vond het mentaal erg zwaar en in de documentaire wordt duidelijk dat ze heel veel niét mocht eten. ”En ik heb zo’n honger”, zei ze toen. De 37-jarige wereldster wil haar fans graag inspireren en hen leren hoe ze gezond kunnen eten.

Bekijk 22 Days Nutrition hieronder:

Lees ook: Veel kritiek op gespierde lichamen vrouwelijke topsporters

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Joel C Ryan