Bibi Breijman openhartig over verslaving

bibi breijman

We maken ons er bijna allemaal schuldig aan

Misschien maken we ons er allemaal wel schuldig aan: we gebruiken onze telefoon veel te vaak. Scrollen door Instagram of Facebook en eindeloos appen met vriendinnen en familie is hartstikke leuk, maar je moet er niet in doorslaan. En juist daar is Bibi Breijman bang voor. Ze is verslaafd aan haar telefoon, zo vertelt ze in haar eigen column in Flair.

Verslaving aan telefoon

“Verslaafd aan dat ding dat mij de hele dag afluistert, mijn algoritme bijhoudt en ongevraagd tegen me begin te praten als ik tegen mijn partner zeg dat ik het even ‘SIRIeus’ wil hebben over de lengte van zijn baard”, schrijft Bibi. “Je kent het wel: ‘Sorry, ik denk dat ik je niet helemaal begrijp.’ Het klinkt alsof mijn geweten tegen me spreekt.” Het wordt allemaal een tikkie erger als ze checkt hoeveel tijd ze daadwerkelijk op haar telefoon spendeert. Want haar grootste verslaving? Dat is Instagram. “Een uur en 52 minuten heb ik doorgebracht in het gezelschap van mijn beste vriendin (1.52: dat is bijna mijn lengte!)”, laat Bibi weten.

Dochtertje Teddy

Zelfs op drukke dagen kan ze het niet laten om een rondje social media te doen. “Als de klok 17.00 uur aangeeft, ben ik de hele dag in de weer geweest, zonder bewust op die telefoon te hebben gezeten. Althans, dat dacht ik. Maar ik heb het toch gepresteerd bijna twee uur onnodig te swipen”, vertelt Bibi eerlijk. “Ik realiseerde me dat ik ben verpest”, schrijft Bibi heel stellig. Ze vraagt zich dan ook af hoe dit later met haar dochtertje Teddy zal gaan. Er zijn namelijk nu al zoveel sociale invloeden, hoe zal dat over een paar jaar zijn? “Maar misschien vindt zij ze tegen die tijd wel lachwekkend. ‘TikTok en Tinder? Dat is echt voor oma’s, mam!'”

Lees ook: Bibi Breijman over relatie met Waylon: ‘We hebben het weleens over trouwen’

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress