Bibi Breijman voor het eerst openhartig over bevalling: ‘Net toen ik echt niet meer kon, kwam ze ter wereld’

Waylon

“Willem zag als eerste dat ze een meisje is, hij huilde meteen”

Het vrouwelijk lichaam mag er dan wel voor gemaakt zijn om een kindje te dragen en het ter wereld te brengen, maar makkelijk is het daarmee nog niet. Ook Bibi Breijman ondervond dit. Voor het eerst sinds de geboorte van haar dochtertje Teddy praat ze openhartig over haar bevalling.

Zo vertelt ze dat ze absoluut geen pijnstilling wilde tijdens de bevalling.

Rust

In een interview met Beau Monde vertelt vlogster Bibi over haar bevalling, iets wat ze eerder nog niet zo openhartig deed. Zo deelt de 27-jarige dat ze vlak voor de bevalling middenin een bouwval zat, iets wat ze maar slecht trok. “Huilend belde ik mijn moeder: ‘Zo starten de weeën nooit!’ In no time haalde mijn vader me op.” Thuis werd ze vertroeteld door haar zusje en kreeg ze de rust die ze nodig had. “Ik geloof er heilig in dat ik het nodig had. Dat mijn lijf aanvoelde dat ik in rust moest komen voordat de weeën zouden inzetten, want pas toen ik totaal ontspannen was, begon het.”

Bevalling

De vlogster had van tevoren een doel voor ogen: bevallen zonder pijnbestrijding. In het Haagse Bronovo Medisch Centrum kwam haar dochtertje uiteindelijk ter wereld. “De pijn vond ik te doen”, herinnert Bibi zich. “Maar de duur van de bevalling, bijna 24 uur, maakte het zwaar.” Maar over pijnstilling peinsde de 27-jarige niet. Geen ruggenprik of morfinepomp voor haar. Ze legt uit dat ze wilde zien hoe ver ze kon gaan in het verdragen van de pijn. “Net toen ik niet meer kon, kwam ze ter wereld.”

Huilen

Willem, de vriend van Bibi die bij velen ook bekend staat als Waylon, stond zijn vriendin bij tijdens de bevalling. Hij was dan ook de eerste die zag dat ze de trotse ouders waren geworden van een dochtertje. “Hij huilde meteen, het was zijn stille wens na een zoon nu een dochter te krijgen. Willem had meer last van ‘kraamtranen’ dan ik. Hij is gevoeliger. Als Teddy hem vastgrijpt met haar knuistjes, als ze met haar hoofdje in zijn nek ligt.” Volgens Bibi heeft Waylon het gevoel dat hij veel moet inhalen, omdat de band met zijn 16-jarige zoon Dylan niet altijd goed is geweest. “Gelukkig komt hij weer vaak over de vloer”, vertelt Bibi daarover. “Daarmee is veel op zijn plek gevallen. Het voelt eindelijk goed.”

Lees ook: Waylon over vaderschap: ‘Ik wil mijn kinderen geven wat ik zelf gemist heb’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Beau Monde, Grazia | Beeld: Videostill vlog Bibi Breijman