BN’ers rouwen om Peter R. de Vries: ‘Woorden schieten tekort’

peter r de vries

Veel BN’ers staan stil bij het overlijden van de misdaadjournalist

Gisteren werd het schokkende nieuws over het overlijden van Peter R. de Vries naar buiten gebracht. De misdaadjournalist werd vorige week het slachtoffer van een schietpartij in Amsterdam. Na een week lang gevochten te hebben voor zijn leven, is Peter helaas overleden. 

Chantal Janzen

“Diep respect voor al zijn vele goede daden”, schrijft Chantal Janzen op Instagram. “Alle kracht en liefde voor zijn dierbaren en naasten. Dag fijne collega.”

Bridget Maasland

RTL Boulevard-collega Bridget Maasland staat ook uitgebreid stil bij het overlijden van Peter R. de Vries. “R.I.P. allerliefste Peter”, begint ze. “Lieve vriend, woorden schieten tekort. Jij moest als een soort Terminator weer opstaan om voor iedereen klaar te staan, troost te bieden en door te vechten. Wij zullen jou nooit vergeten!!! Liefs.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland)

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen heeft al jarenlang een speciale band met Peter R. de Vries, die vertrouwenspersoon was van haar moeder Astrid Holleeder en tante Sonja Holleeder. Op Instagram deelt ze een prachtige tekening die ze ooit aan Peter heeft gegeven. “Hoop heeft plaatsgemaakt voor verdriet”, schrijft ze erbij. “Mijn hart en gedachtes zijn bij zijn kinderen, geliefde en naasten. Peter heeft zoveel levens mooi geraakt. Iedereen die een rechtvaardig hart heeft, huilt vandaag.”

Vervolgens begint ze over de tekening en blikt ze terug op een gesprek dat ze een paar jaar geleden met Peter had. “Hé Mil, weet je nog dat je me ooit deze tekening hebt gegeven?”, had de misdaadjournalist toen gevraagd. “Ja, de man die in welke storm dan ook doorzet. Aka jij”, zei Miljuschka vervolgens. “Ja, ik heb hem mooi in laten lijsten, met een heel toepasselijk gedicht erbij… ben er heel blij mee”, vertelde Peter toen. “We gaan je onbeschrijflijk missen, lieve Peter”, sluit Miljuschka haar emotionele bericht af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga presenteerde vorige week dinsdag de laatste RTL Boulevard-aflevering met Peter R. de Vries. Op Instagram neemt ze afscheid van hem met enkele prachtige woorden. “Oneindig veel bewondering voor deze man. Zoveel kracht, zoveel doorzettingsvermogen en zoveel humor. Peter, het was een eer je te kennen en met je te mogen werken”, schrijft ze. Ook wenst ze zijn familie en naasten heel veel sterkte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga)

Carlo Boszhard

Goede vriend Carlo Boszhard heeft geen woorden voor het overlijden van Peter R. de Vries. “Geen woorden, enkel verdriet”, laat hij weten op Instagram. “#held.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carlo Boszhard (@carloboszhard)

Jim Bakkum

Drie maanden geleden stond Jim Bakkum nog met Peter R. de Vries op het podium bij het geweldige programma Make Up Your Mind, waar beide heren zich tot drag queens lieten omtoveren. Op Instagram blikt de zanger terug op dit avontuur. “Nog geen drie maanden geleden zag ik jou voor de laatste keer zo”, begint Jim zijn verhaal. “En jij mij in een ander glimmend blauw pakje. Wat waren we allemaal trots op het feit dat uitgerekend JIJ ook meedeed aan dit programma. Dát zou pas echt verschil maken.”

“Ik grapte daarna nog dat ik nog nooit een man zo ongelukkig op een stoel heb zien zitten”, gaat Jim verder. “Maar je deed dit, omdat jij te allen tijde wilde opstaan voor rechtvaardigheid. En voor je grote vriend Carlo (Carlo Boszhard, red.), zei je.” Volgens de zanger is dit tekenend voor de misdaadjournalist. “Nederland kende jou als een man die zijn woorden altijd omzette in daden. Of je nou op Aruba rondliep om de moord op een jong meisje op te lossen of met een gekke, blauw pruik op moest lopen; JE DEED HET.”

Jim hoopt dan ook dat Peter door heeft gehad hoeveel respect Nederland voor hem heeft. “Rust zacht Peter. Alle kracht en sterkte naar zijn dierbaren.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)

John van den Heuvel

Misdaadjournalist en collega John van den Heuvel heeft zich na de aanslag op Peter R. de Vries hard uitgesproken over de criminaliteit in Nederland. Het overlijden van zijn collega raakt hem dan ook ‘diep’, zo laat hij weten op Instagram. “De vechter, doorzetter, hulpverlener, topjournalist, liefdevolle en trotse (groot)vader, collega, crimefighter en steun en toeverlaat voor velen is niet meer”, schrijft John. “Het is hard te beseffen dat we Peter nooit meer gaan zien, we nooit meer zijn opinies en analyses zullen horen.”

John weet zeker dat Peter R. de Vries altijd een voorbeeld en een bron van inspiratie zal blijven. “Voor zijn vakgenoten, maar ook voor een ieder die rechtvaardigheid, moed en vrijheid van meningsuiting net zo’n warm hart toedragen als Peter”, schrijft hij. “Ik zal Peter vooral herinneren vanuit de vele jaren dat we goede collega’s waren en elkaar met raad en daad bijstonden, waarschuwden voor gevaar en dezelfde doelen nastreefden. De normen en waarden waar ook hij voor stond zullen nooit wijken voor geweld. Ook nu niet, nu we intens verdrietig afscheid moeten nemen.” Tot slot wenst John Peters familie en naasten heel veel kracht en sterkte toe.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John van den Heuvel (@johnvdheuvel62)

Kees van der Spek

Ook misdaadcollega Kees van der Spek staat stil bij het overlijden van Peter R. de Vries, met wie hij lange tijd nauw heeft samengewerkt. “Dag lieve Peter”, schrijft hij bij twee foto’s van hen samen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kees van der Spek (@keesvanderspek)

Marco Borsato

Wat een donkere, zwarte bladzijde in onze Nederlandse geschiedenis”, schrijft Marco Borsato. “Rust zacht, Peter.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato)

Lees ook: ‘Ik durf anderen niet te vertellen over hoe snel ik zwanger ben geworden’

Bron: Grazia, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress