De bodyguards van de koningin hebben Her Majesty een hilarische codenaam gegeven

Je zou er zelf nooit op komen

Binnen het Britse koningshuis wordt niet iedereen bij hun officiële naam genoemd. Catherine werd Kate, Henry werd Harry, maar hoe ga je koningin Elizabeth afkorten? Niet. De bodyguards van the queen hebben haar een codenaam gegeven die absoluut niet af te leiden is van haar naam, maar wel des te grappig is.

Sharon, wie?

‘S’

Niets Her Majesty. De lijfwachten van de koningin refereren aan Elizabeth II als Sharon. Geen grap, Sharon it is. In communicatie tussen personeel en beveiligingsbeambten wordt de koningin ’S’ genoemd. Naar verluidt staat dit voor ‘Sovereign’, oftewel: soeverein.

Aannemelijk?

Aan The Sun vertelde een bron – die natuurlijk weer eens anoniem wilde blijven – dat ‘S’ voor Sharon staat. Koninklijke historicus Hugo Vickers boog zich ook over de kwestie en vertelde dat het helemaal niet zo gek zou zijn. “Het is zeer waarschijnlijk. Het doel van elk sobriquet is dat het anoniem en makkelijk te onthouden is. Maar ‘S’ zou ook gewoon voor Sovereign kunnen staan.” Of haar codenaam ook echt ‘S’ is, kan niet worden bevestigd, want ja, wat is dan ook het doel van een geheime codenaam? Wat het ook is, we vinden het idee van Sharon wel hilarisch. 

Lees ook: Koningin Máxima trekt alle aandacht in oogverblindend broekpak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Sun | Beeld: Videostill CBS This Morning