Claudia de Breij doet heftige onthulling over seksuele intimidatie

De cabaretière werd door twee mannen seksueel geïntimideerd

Nu de wereld in rep en roer is door de onthullingen over seksueel misbruik in Amerika van duizenden vrouwen onder het mom van #MeToo, wordt ook in Nederland steeds meer bekend over seksueel misbruik en seksuele intimidatie. Ook Claudia de Breij doet een heftige onthulling.

Claudia de Breij vertelt dat ze in het verleden seksueel geïntimideerd is door twee mannen.

Seksuele intimidatie
In haar column in de VARA-gids doet de cabaretière een boekje open over de seksuele intimidatie. Ze vertelt dat ze ‘twee nare, maar geen doodenge verhalen’ heeft meegemaakt. Wat er precies is gebeurd vertelt ze niet en ook doet ze geen boekje open over om welke twee mannen het gaat: “Omdat ik er een van de twee destijds mee heb geconfronteerd en ook omdat ik deze twee eikels zoveel jaar na dato geen rol in mijn biografie gun.”

‘Het moet afgelopen zijn’
Wat ze wel vertelt in haar column is dat ze ‘een van de twee eikels’ nog weleens tegenkomt: “Ik merk dat hij geïntimideerder is door mij dan ik door hem.” Claudia schrijft in haar column dat ze hoopt dat de nieuwe generatie vrouwen niet opgroeit met het idee dat seksuele intimidatie iets is wat ‘erbij hoort’: “Het is geen regel, het is niet iets wat erbij hoort of ons overkomt. Het is een handeling van een ander en het moet verdomme maar eens afgelopen zijn.”

Lees ook: ‘Zien: zó ziet Gordon Ramsay eruit zonder zijn kokstenue – en ja: hij heeft een sixpack

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill