Erica houdt ondanks moeilijke periode nog altijd veel van Martien

Erica en Martien

Erica en Martien hebben het niet altijd even makkelijk gehad

Martien Meiland is momenteel hét kijkcijferkanon van SBS6 in het programma Chateau Meiland. Samen met zijn vrouw Erica, dochter Maxime en huisvriendin Caroline, toverde hij een oud Frans kasteel om tot een luxe chambre d’hôtes. En met succes, want het chateau is al tot volgend jaar helemaal volgeboekt. Het lijkt de familie Meiland voor de wind te gaan, maar toch hebben Erica en Martien het niet altijd even makkelijk gehad. Het stel ging in het verleden meerdere keren uit elkaar, maar vond elkaar iedere keer weer terug. ”We houden nog altijd heel veel van elkaar”, laat Erica weten aan RTL Boulevard.

Ondanks dat Martien en Erica nog veel van elkaar houden, staan ze wel allebei open voor een nieuwe man.

Erica en Martien

Martien kwam zestien jaar geleden uit de kast. Dat was een turbulente periode voor het gezin Meiland. In de jaren die volgden ging het stel uit elkaar en vond Erica een nieuwe liefde. Afgelopen januari maakten de twee echter geheel verrassend bekend weer samen in het huwelijksbootje te stappen. Inmiddels gaan ze weer als man en vrouw door het leven.

Moeilijke fase

Over de periode waarin Martien uit de kast kwam, vertelt Erica: ”In die periode dat het allemaal ontdekt werd bij hem, dan heb je een hele moeilijke fase. Dat geeft veel verdriet. Ik ben ook een tijdje boos geweest, wat nergens op sloeg. Maar dat is het verwerkingsproces”, legt Erica uit aan RTL Boulevard. ”We houden gewoon heel erg veel van elkaar en nu doen we samen wat we heel erg leuk vinden.” Ook benadrukt ze hoe leuk het is voor hun kinderen dat Martien en zij weer samen zijn. ”Alle kinderen willen dat hun ouders bij elkaar blijven. Dat is mooi”, besluit ze.

Kanariepiet

Dat Martien een flamboyante verschijning is, valt wel op bij de kijkers van Chateau Meiland. Dat vindt Erica nu juist ook zo leuk aan hem. ”Mart moet altijd begeleid worden. Hij is rommelig en chaotisch, dat geeft ook weer een talent natuurlijk. We noemen Martien en Carolien ook Jut en Jul. We begeleiden ze een beetje, maar ze doen het fantastisch”, complimenteert Erica haar man. ”Het is net een kanariepiet, hij gaat steeds meer lawaai maken en steeds gekker doen. Dan denk ik: ‘Nou ja, hij heeft het naar z’n zin’.”

Goed mens

Zonder Martien zou Erica dit avontuur nooit aan zijn gegaan, zo vertelt ze. ”Mart is gewoon een heel goed mens. En zoals de mensen nu om hem moeten lachen, ik ben dat gewend, maar toen ik hem net leerde kennen moest ik ook zo vreselijk lachen om hem. Ik trok gelijk naar hem toe, vond het zo’n leuk mens en het is ook een goed mens”, aldus Erica.

Nieuwe man

Dat de twee met elkaar getrouwd zijn, wil niet zeggen dat een nieuwe man niet welkom is. ”Een nieuwe liefde? Nou ja, als die een keer voorbij komt misschien. Het zou kunnen. Als Martien een leuke man ontmoet, of ik, dan moet hij wel bij het gezin passen. Anders gaat het niet werken. Ik zeg geen nee, maar ik ben er ook niet naar op zoek. En dat is bij Martien hetzelfde. Misschien gaan we van de winter een keer op het terras zitten, samen mannen kijken”, besluit Erica.

Lees ook: 7x waarom we allemaal een Martien Meiland in ons leven willen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Edwin Janssen