Floortje Dessing over kinderloos leven: ‘Ik heb er vrede mee’

Floortje Dessing vertelt over haar onrustige leven

We kennen Floortje Dessing als presentatrice van verschillende reisprogramma’s. De blondine reist heel de wereld over en komt op de meest bijzondere plekken. Soms vragen we onszelf af: komt Floortje nog wel op Nederlandse bodem? In het programma Sterren Op Het Doek stond de presentatrice centraal. Floortje liet zich door 3 kunstenaars portretteren en sprak ondertussen over haar bijzondere leven. 

“Ik wil geen ‘zuur wijf’ worden”, gaf de presentatrice aan.

Zuur wijf

Presentator Özkan Akyol stelde vragen over de levensstijl van Floortje, waarop zij antwoordde niet van een sleur te houden. “Sleur zal er nooit in mijn leven komen. In mijn leven heb ik altijd al moeite gehad met kabbelen; zodra dingen kabbelen, haak ik iets te snel af.” Daarnaast gaf de presentatrice aan dat ze geen ‘zuur wijf’ wilde worden. “Ik houd mijn eigen vaste patronen de laatste tijd steeds meer tegen het licht. Ik wil niet krampachtig vasthouden aan de manier waarop ik dingen doe.”

Kinderwens

De 49-jarige heeft geen kinderen. Tijdens haar interview vertelt Floortje openhartig hier vrede mee te hebben. “Ik heb een heel onrustige geest, dat moet je een kind niet aan willen doen. Het is geen asociale keuze, het is niet zo dat mijn werk zo belangrijk is dat ik het wel of niet zou willen. Het was meer realiteitszin.”

Logisch

Floortje geeft aan dat ze er altijd al op deze manier over gedacht heeft. “Veel mensen vinden in het krijgen van kinderen zingeving in het leven”, geeft Floortje aan. “Als je voor kinderen kiest, zijn allerlei ingewikkelde vragen over het waarom ben ik hier, waarom besta ik al wel aardig geparkeerd. Ik heb altijd gedacht: dat gaat voor mij nog wel op een andere manier gebeuren.”

Lees ook: Prachtig: zo zien de foto’s van de Oranjes op de nieuwe postzegels eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte, Fotograaf: Mario Nap