Geweldig nieuws voor fans van de film Four Weddings and a Funeral!


Wij kunnen niet wachten

Sinds Netflix te boek staat als dé site waar serieliefhebbers naar hartenlust hun favoriete serie kunnen binchen, schieten remakes en reboots als paddenstoelen uit de grond. Actrice Mindy Kaling (The Office) neemt hier een voorbeeld aan en gaat van de geliefde film Four Weddings and a Funeral een serie maken. 

De immens populaire film uit 1994 werd genomineerd voor twee Oscars.

Four Weddings and a Funeral – de serie
Voor een piepjonge Hugh Grant betekende de film zijn grote doorbraak; Four Weddings and a Funeral werd door het publiek lovend ontvangen en vele filmrollen volgden voor de acteur. De film volgt een vriendengroep tijdens vier huwelijken en een begrafenis. De BBC meldt dat dit ook het concept wordt van de serie. Samen met Regisseur Richard Curtis, die het originele scenario schreef, werkt Mindy Kaling aan de serie. Het is nog onduidelijk wie de hoofdrollen voor hun rekening gaan nemen en of de serie zich in de jaren ’90 of in het heden afspeelt.

De film
In 1994 verscheen Four Weddings and a Funeral op het witte doek en deze werd een regelrechte hit. De film werd zo populair dat de rolprent een van de grootste Britste filmhits aller tijden wordt genoemd. De film leverde 250 miljoen dollar op en werd bekroond met tientallen prijzen. Zo won Hugh Grant voor zijn rol een Golden Globe en sleepte hij een BAFTA Award in de wacht. Ook Kristen Scott Thomas ging voor haar rol met een BAFTA Award op zak naar huis.

Wij kunnen niet wachten! Ga jij de serie kijken als-ie uitkomt?

Lees ook: deze romantische komedies op Netflix moet je gezien hebben

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: IMDB, Telegraaf | Beeld: videostill