Prins Harry en Meghan onder vuur vanwege vakantiekeuze

prins harry

De keuze van Harry en Meghan zou alles behalve milieubewust zijn

Prins Harry en Meghan pleiten voor maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Zo liet prins Harry onlangs op Instagram weten: “We leven met bijna 7,7 miljard mensen op deze aarde. Elke keuze, elke actie en elke voetafdruk maakt verschil.” Maar vervolgens stapt het duo wél in een privéjet richting Ibiza. Of dit elkaar tegenspreekt? Het Britse volk vindt van wel.

De twee ‘milieuactivisten’ zouden volgens de fans geen privéjet moeten gebruiken.

Milieuactivist

Onlangs liet prins Harry nog weten dat hij en Meghan maximaal twee kinderen willen. Deze uitspraak kwam ‘uit liefde voor het milieu’. Op Instagram schreef de hertog van Sussex een lang verhaal, waarin hij pleit voor een milieubewust leven. Volgens Aaron Kiely, campagnevoerder van Friends Of The Earth, sprak prins Harry prachtige en ontroerende woorden over het milieu.

Tegenstrijdig

Kiely snapt daarom niet waarom Harry en Meghan deze vakantiekeuze maakten. Het royal-koppel stapte in een privéjet naar Ibiza om de verjaardag van Meghan te vieren. Een privéjet zou volgens Kiely nog meer vervuilend zijn dan een passagiersvliegtuig. Een privéjet stoot namelijk 7 keer zoveel CO2 uit dan een van de normale vliegtuigen die dagelijks van Londen naar Ibiza vliegen.

Alternatieven

Volgens het Britse volk hadden Harry een Meghan de trein en boot moeten gebruiken. Dit zou minder vervuilend zijn en aansluiten bij de milieubewuste standpunten van het koppel. Kiely vindt hetzelfde: “Dit zou de perfecte gelegenheid zijn geweest om een milieuvoorbeeld te stellen.” Buckingham Palace wil zelf niet reageren op de ophef. Het Britse koningshuis maakt vaker gebruik van een privéjet. Hierdoor kunnen de royals in het geheim naar een vakantiebestemming vertrekken.

Lees ook: Dankzij dit shampootrucje worden je lokken minder snel vet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill YouTube