Hoe leuk: binnenkort kun je een kijkje nemen in het paleis van de Oranjes

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement openen de deuren

Het is weer zo ver: je kunt binnenkort een kijkje nemen achter de paleispoorten van de Oranjes! Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement openen namelijk de deuren voor het grote publiek. Van 17 juli tot en met 4 augustus kun je heerlijk rondneuzen in het leven van de royals. En het beste van alles: er zijn dit jaar extra veel plekken beschikbaar! 

Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen

In en rond Paleis Noordeinde is er van alles te zien. Zo is daar bijvoorbeeld het Corps de Logis – dé plek waar onze koning zijn gasten altijd ontvangt. Daarnaast kunnen bezoekers onder anderen ook de Grote Balzaal, de Puttikamer en de Balkonkamer bekijken. Van de Puttikamer wordt – van de netgenoemde kamers – het meest gebruikt gemaakt door Willem-Alexander en Máxima. Zo komen zij hier wekelijks samen met hun adviseurs in deze kamer.

Maar niet alleen Paleis Noordeinde is geopend voor het publiek. Ook de Koninklijke Stallen zijn geopend. Hierin staan alle paarden, maar ook de Gouden Koets, de Glazen Koets en een aantal auto’s. Genoeg te zien, dus!

Multimediatour voor jong en oud

Tijdens het bezoek aan het Paleis en de Koninklijke Stallen kunnen bezoekers kiezen voor een multimediatour. Tijdens deze tour houdt de koning een welkomstwoord en vertellen verschillende medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis over hun werkzaamheden binnen de paleismuren. Ook is er dit jaar voor het eerst een tour voor kinderen, zodat ook zij alles te weten kunnen komen over het Paleis en de Koninklijke Stallen. Dit door middel van een speelse rondleiding onder leiding van beveiliger Rico. Tijdens deze kindertour heeft Willem-Alexander een speciale boodschap voor de jongeren. Wat deze boodschap is, is voor ons ook nog een verrassing!

Tickets voor een bezoek aan Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen zijn verkrijgbaar via de website van de Koninklijke Verzamelingen – de instelling die zorg draagt voor bezittingen van de koninklijke familie.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Elegance, Nouveau, Vorsten | Beeld: NL Beeld