Het bijzondere verhaal achter het prachtige, iconische kapsel van prinses Diana

Beide kapsels stonden haar geweldig

Prinses Diana was naast een geliefd persoon ook een waar stijlicoon. De moeder van Prins William en Harry werd bejubeld om haar kledingstijl, schoonheid en kapsel. De blondine zette in de jaren ’90 de schaar in haar lokken en ging met een korte, frisse coupe door het leven.

Ze verruilde haar lange manen voor een korte hairdo.

De kapselverandering
Sam McKnight, de vaste kapper van lady Di, onthult dat de kapselverandering er bijna niet was geweest. De kapper doet uit de doeken dat deze drastische verandering een last-minute beslissing was. En juist die vastberaden beslissing veranderde de prinses in een echte fashionista.

Vogue cover
In 1990 had prinses Diana de eer om de cover van Vogue te sieren. Speciaal voor de omslag van het fameuze tijdschrift mocht Sam het haar van de blondine doen. Hij kamde het haar van de Britse schone naar achteren en creëerde hierdoor een korte coupe. “Ze vond het gelijk leuk”, laat de kapper in zijn boek Hair by Sam McKnight weten. “Toen ze wegging vroeg prinses Diana aan mij wat ik met haar haar zou doen als ik alles mocht doen wat ik wilde. Ik zei dat ik het dan lekker kort zou knippen. Ze was het met mij eens en toen hebben we het gelijk, daar op die plek, gekortwiekt.” De spontaniteit achter haar kapselverandering was typerend voor de levenslustige en dappere prinses.

Lees ook: Camilla Parker Bowles is alweer 70 jaar, zó zag de hertogin er vroeger uit!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Wikimedia, Nick Parfjonov