Jim Bakkum over de coronaregels en het thuis lesgeven: ‘We moeten het ermee doen’

Jim Bakkum

Maar net als de rest van Nederland begint ook Jim het lastig te vinden

Het kwam niet meer als een verrassing, maar het hakte er wel weer in: de harde lockdown is met drie weken verlengd. Op Instagram laat Jim Bakkum weten hoe hij erin staat en hoe hij zijn kids helpt met hun schoolwerk.

Hoop op vrije zomer

De coronaregels, het is wat het is, zo stelt ook Jim. “We moeten het ermee doen”, schrijft hij in zijn Instagramstories nadat een volger hem vraagt hoe hij erin staat. “We moeten ons er waar mogelijk aan houden. Als we dat met zoveel mogelijk mensen doen, dan hebben we hopelijk een vrije zomer.”

Geduld voelen

Dat de acteur begrip heeft voor de regels, betekent overigens niet dat hij het er makkelijk mee heeft. “Ik begin mijn geduld een beetje te voelen nu…”, schrijft hij. “Heb zin in het oude normaal. We komen er wel! Nog even…”

Helpen met school

Naast zanger, musicalster en acteur is Jim natuurlijk ook nog vader van drie prachtige kinderen, samen met zijn vrouw Bettina Holwerda. De jongste gaat nog niet naar school, maar de oudste twee wel en waar mogelijk helpt Jim hen met hun schoolwerkjes. “Het is een lastige periode voor de kids”, vindt hij. “Als ze hulp nodig hebben help ik, maar we moeten het ook zoveel mogelijk op school laten lijken, waar ze ook nooit hulp krijgen van ouders.”

Dankbaarheid voor leerkrachten

Jim neemt ook een momentje om zijn dankbaarheid naar de leerkracht van zijn zoon uit te spreken. “Gelukkig kan hij (Jims zoon Lux, red.) de hele dag terecht bij zijn kanjer van een meester. Wat een topgast is dat! Zoveel geduld! Ik denk dat ik met al die kinderen op Zoom de laptop al uit het raam had gegooid.”

Lees ook: Oververmoeide moeder: ‘Ik liet mijn kinderen achter bij mijn man en vertrok’

Bron: Instagram Jim Bakkum | Beeld: Brunopress