Jim Bakkum deelt kiekje uit de oude doos: ‘Het is je posterboy met jeugdpuistjes’

Jim Bakkum

Wie had ook zo’n poster uit de Hitkrant aan de muur hangen?

The Voice of Holland, Holland’s Got Talent, We Want More: aan talentenjachten geen gebrek op de Nederlandse televisie. Toch is er één talentenjacht waar we nog al te vaak met weemoed op terugkijken. Juist ja, het allereerste seizoen van Idols staat nog vers in ons geheugen gegrift. Hoewel Jim Bakkum in de zinderende finale verloor van Jamai, kreeg de 15-jarige zanger behoorlijk wat bekendheid in Nederland. 

Hitkrant posterboy

Achttien jaar later is dat nog niet veel anders – Jim Bakkum staat nog steeds volop in de spotlights. Nu niet meer alleen als zanger, maar ook als presentator en (musical)acteur. Hoog tijd dus om eens terug te blikken op zijn carrière, zo deelt Jim op Instagram. “Het is je Hitkrant posterboy met jeugdpuistjes en unibrow”, schrijft hij bij een kiekje van zijn poster van vroeger.

Dia’s

“Vanmiddag ben ik in de archieven van William Rutten gedoken voor mijn biografie die 2 november uitkomt”, vertelt Jim. “William is bij zo ontzettend veel momenten geweest, dus zijn beelden mogen niet ontbreken in het boek.” De zanger vertelt dat hij ontelbaar veel shoots heeft gedaan in de studio van William, dus er was voldoende materiaal. “Dia’s mensen… Zo lang ben ik dus al bezig, dat er dia’s van mij bestaan.”

Nostalgie

De foto levert behoorlijk wat nostalgische gevoelens op bij Jims volgers. “Wauw super gaaf! En die foto, nog als de dag van gisteren kan ik mij dat herinneren”, schrijft iemand onder de foto. “Ik herken gewoon die foto”, schrijft een ander. Ook fotograaf William Rutten reageert op de archiefbeelden: “En het mag ook weleens gezegd worden dat je altijd een enorm toffe gozer bent gebleven.” Lief!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)

Lees ook: Jim Bakkum vertelt hoe hij en Bettina Holwerda de namen voor hun kids kozen

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress